Компанія Hikvision несподівано припинила роботу в РФ

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Найбільший китайський виробник камер відеоспостереження, який забезпечував російський ринок у цій сфері на 50% таємно втік із Росії ???
Компанія Hikvision несподівано припинила роботу в РФ, не попередивши про свої плани ні клієнтів, ні партнерів. Офіційний російський сайт Hikvision перестав працювати, її офіційну групу в соцмережі “Вконтакте” було видалено, а телефони перестали відповідати у всіх містах їх присутності.
Hikvision несподівано для всіх клієнтів і партнерів практично повністю перестав відвантажувати свою продукцію та приймати замовлення на проектне та канальне обладнання, — повідомляє інтерпортал CNews.
Hikvision – це один із найбільших у світі виробників систем відеоспостереження. У Росії вона займає, за різними оцінками, до половини ринку.
Російська компанія “Відеоглаз”, що працює у сфері відеоспостереження, попереджає, що відхід китайського постачальника обіцяє ринку дефіцит обладнання. Вже найближчим часом може виникнути нестача компонентів, під загрозою також доступність хмарного сервісу та техпідтримки для обладнання Hikvision, зазначає “Відеоклаз”.
За даними компанії, китайський постачальник міг залишити російський ринок через загрозу американських сакнцій: продукція Hikvision вже перебуває під забороною у США та Великої Британії, а у березні 2023 року Мінторг США вніс до “чорних списків” кілька її дочірніх підприємств. У тому числі і філію в Росії.

peredplata

Залишити відповідь