Буковинські підприємці можуть отримати компенсацію за обладнання

Чернівецька ОВА починає реалізацію програми компенсації суб’єктам господарювання витрат за придбане для виробництва товарів подвійного використання обладнання та витрат пов’язаних з отриманням висновку за результатами проведення товарознавчого дослідження щодо визначення можливої орієнтовної вартості товарів, наданого відповідною спеціалізованою експертною установою.
 
Компенсація надається в розмірі:
▫️30% фактичної вартості придбаного суб’єктом господарювання обладнання необхідного для виробництва товарів подвійного використання, але не більше 100 тисяч гривень одному суб’єкту господарювання (включаючи групу пов’язаних юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців), при умові, що таке обладнання придбано не раніше 01 січня 2024 року;
▫️100% витрат, понесених суб’єктом господарювання за отримання висновку за результатами проведення товарознавчого дослідження щодо визначення можливої орієнтовної вартості товарів, наданого відповідною спеціалізованою експертною установою, при умові, що висновок надано не раніше 01 січня 2024 року.
 
✔️Право на одержання компенсації мають суб’єкти підприємництва, які:
• зареєстровані, як платники податків та здійснюють діяльність у Чернівецькій області;
• перебувають на обліку в територіальних органах Державної податкової служби України у Чернівецькій області;
• не мають заборгованості перед державним і місцевим бюджетами зі сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів.
 
📑З переліком документів, необхідних для отримання коменсації, можна ознайомитись за посиланням: https://bukoda.gov.ua/…/bukovynski-pidpryiemtsi-mozhut…
 
⏳Кінцевий строк прийому документів – 10 серпня 2024 року.
 
📌Організаційне забезпечення та прийом документів здійснює Департамент регіонального розвитку Чернівецької ОДА у робочі дні з понеділка по п’ятницю (9:00 – 18:00) за адресою: м. Чернівці, вул. М. Грушевського, 1, e-mail: industry-bukoda@ukr.net.
ℹ️Довідкову інформацію з питань подачі заявок можна отримати за телефоном:
+380506719190 – Ігор Романчук.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Джерело: ОВА

peredplata