Чернівецька область посідає 8 місце в Україні за надходженням іноземних інвестицій

Чернівецька область посідає 8 місце в Україні за надходженням іноземних інвестицій у вигляді участі у статутному капіталі компаній. В області маємо 109 таких підприємств.
За період з 24 лютого 2022 року до 30 квітня 2024 року на Буковині зареєстровано 109 таких компаній. На території області створені та ведуть виробничо-господарську діяльність підприємства з іноземними інвестиціями із 28 країн світу.
Найбільші обсяги іноземного капіталу в економіку області вклали інвестори з Кіпру, Німеччини, Італії, Туреччини, Нідерландів, Польщі, Канади, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії та Румунії.
Найбільший приріст іноземного капіталу у статутному капіталі підприємств зафіксовано від інвесторів зі Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії та Кіпру.
За час повномасштабного вторгнення до Чернівецької області релокувалися понад 100 підприємств. За даними Мінекономіки, поряд з Галичиною і Закарпаттям, Буковина ввійшла в трійку лідерів-областей за цим показником. Наразі на теренах області залишилось близько 70 підприємств, з яких біля 30 перереєструвались в територіальних громадах області.
Загалом на податковому обліку перебуває 65910 суб’єктів господарської діяльності.
Якщо порівнювати динаміку приросту кількості суб’єктів господарювання за попередні роки, то у 2023 році цей показник склав плюс 2856 суб’єктів господарської діяльності, у 2022 році – плюс 977, у 2021 році було 640 нових суб’єктів.
За I квартал 2024 року суб’єктами господарювання малого та середнього підприємництва області до бюджетів усіх рівнів спрямовано 1583,4 млн грн податків, зборів та інших обов’язкових платежів, що на 372,9 млн грн більше порівняно з аналогічним періодом 2023 року.
Джерело: Чернівецька ОВА
 
 

peredplata