На Буковині збудують постійний міст за 300 млн гривень

Вчора на засіданні членів Конгресу місцевих та регіональних влад від Чернівецької області обговорювали перспективи будівництва постійного мосту у селі Глиниця.
Про це повідомляє начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.
“У 2023 році, завдячуючи співпраці Чернівецької ОВА з Кабінетом Міністрів України та міжнародними партнерами, нам вдалося встановити там довгоочікуваний тимчасовий міст, якого не було упродовж майже 3-х років. Його нам передав уряд Норвегії у вигляді гуманітарної допомоги у межах співпраці за програмами ЄС.
Це значно полегшило переміщення пішоходів і автомобілів між селами Глиниця і Дубівці та забезпечило додаткове повноцінне транспортне сполучення до українсько-румунського кордону.
Як і передбачалося, він не може повністю замінити постійний міст, тож його будівництво залишається для нас одним із пріоритетних завдань. За приблизними підрахунками, на це необхідно щонайменше 300 млн гривень”, – зазначив Запаранюк.
За інформацією Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, цьогоріч коштів у державному бюджеті на будівництво моста у Глиниці немає. Проте наступного року можливе часткове відновлення дорожнього фонду, відтак Кабмін зможе розглянути це прохання.
Як запевняє Запаранюк встановлена переправа покриває абсолютно всі потреби місцевих жителів. Пошкодження її покриття, що виникають після інтенсивного руху вантажних автомобілів, регулярно усувають, щоб міст постійно був у справному технічному стані.
 
 
 

peredplata