На Буковині підприємець вирощує кавуни до 100 тонн з 2 га поля

Кавуни із Буковини перестають бути диковинкою.
Зміна клімату та досягнення селекціонерів уже дозволяють вирощувати цю та інші баштанні культури на теренах нашого краю.
Одним із тих, хто ризикнув культивувати теплолюбні рослини в промислових масштабах, є Георгій Юрку — підприємець із села Бояни.
Він уже три роки вирощує кавуни на рідних полях.
За словами аграрія, із 2 гектарів поля він збирає до 100 тонн урожаю. При цьому він принципово не використовує гербіциди, а для кращого дозрівання культури вносить мікро- та макроелементи, а також перепелиний перегній.
Цікаво, що під час цвітіння рослин аграрій привозить на поля вулики з бджолами, щоб вони запилювали рослини.
Джерело: Чернівецька обласна рада
 
 
 

peredplata