Лазерні верстати з ЧПК: переваги та особливості

В даний час багато сфер виробництва потребують якісної обробки матеріалу. Від цього може залежати ціна виробу та репутація компанії-виробника. Кожному сучасному виробнику хочеться спростити виробництво та збільшити його масштаби, щоб витрати на нього знизилися, тим самим збільшивши прибуток за готову продукцію. Тому для покращення якості виробництва використовують лазерні верстати з ЧПК, які можна знайти на https://abplanalp.ua/ru/listoobrabatyvayushie-lazernye-stanki-chpu/.

Особливості лазерного різання

До переваг лазерної технології можна віднести:

  • Точність. Лазерний промінь робить найтонший різ, що забезпечує максимальну відповідність заданим параметрам.
  • Якість краю. Лазерне різання дозволяє досягти максимально рівного і гладкого зрізу.
  • Швидкість. Лазерний промінь просувається до 100 мм на хвилину. Це значно перевищує швидкісні показники під час механічної обробки.
  • Відсутність механічної деформації. Ріжучим елементом є промінь, що немає безпосереднього контакту інструменту з оброблюваною поверхнею.
  • Відсутність термічної деформації. Нагрів локалізується в зоні різу і не поширюється по всій заготівлі.
  • Реалізація нестандартних рішень. Кероване різання розширює можливості виконання складного розкрою та мінімального діаметра отворів.
  • Економія матеріалу – досягається шляхом ефективного розташування деталей на аркуші за рахунок мінімальної товщини різу.
  • Зниження собівартості за рахунок швидкості виготовлення, раціонального використання матеріалу та відсутності витрат на доведення готових виробів.

Види лазерного різання

Плавлення – високотемпературна дія. Метал плавиться, і таким чином утворюється лінія різання. Складні хімічні реакції не потрібні, тому газ використовується інертний — азот, аргон, гелій. Метод найчастіше використовується на нержавіючих сталях.

Горіння або газокисневе різання – реакція в присутності кисню. Метал у місці різання розігрівають, поки він не почне горіти. Завдяки точній та швидкій роботі лазера горіння протікає строго в місці різання – сусідні ділянки не нагріваються.

Випаровування або сублімаційне різання – підходить для розкрою дерева, МДФ, скла, пластику. Здійснюється із застосуванням інертного газу (азоту).

Можна сказати, що лазерні верстати з ЧПК – це надійне та ефективне обладнання, яке дозволяє виконувати різні види робіт з обробки матеріалів з високою точністю та швидкістю. Їх використання дозволяє збільшити продуктивність виробництва, заощадити час та гроші, а також розширити можливості роботи у різних галузях промисловості.

 

 

peredplata

Залишити відповідь