У Чернівцях перевізники не витримують вибриків влади

ТОВ “Чернівці-2004”, яке облуговувала маршрути №6, №9, №9А, №20, №29, закривається, а автобуси розпродають. Так пояснив припинення облуговування цих маршрутів співвласник фірми Микола Альбота, пише molbuk.ua.

“Ми давно попереджали, що борги ростуть. Всі думали, що ми “жирні коти”, а ситуація зовсім не така. Наразі борги підприємства “Чернівці-2004” становлять два мільйона гривень. Співзасновники зібралися і вирішили, що існування підприємства немає сенсу. 130 працівників, які були у нас, звільняються і йдуть у Службу зайнятості. Автобуси розпродаємо. Їх вже відігнали на стоянку продажу транспорту. Ми вмерли”, – сказав Микола Альбота.

За словами Миколи Альботи, з лінії забрали 45 автобусів. Саме їх і продають.

“Тепер хто хоче, хай і обcлуговує ці маршрути. Ми більше перешкод сторювати не будемо. Я більше не голова Асоціації перевізників Чернівців, більше не публічна особа. Я стаю бізнесменом з реалізації автобусів. Раніше їх купував, тепер продаю. Знаю, що у нас хочуть купити автобуси Кривий Ріг, Харків”, – продовжив Микола Альбота.

Водночас він зазначив, що підприємство зможе відновити роботу лише за певних умов.

“У Вінниці, яку нам наводять як приклад, з 1 липня проїзд становить шість гривень. Ми за старими тарифами працювати не можемо. Роботу зможемо відновити лише у тому випадку, якщо тариф буде підвищено, а маршрутну сітку повернуть до старої схеми”, – зазначив Микола Альбота.

Нагадаємо, що з 3 липня перевізник ТОВ “Чернівці-2004” самовільно, без офіційного попередження припинило обслуговування автобусних маршрутів.

Раніше приватні перевізники розкритикували ініціативу міськради щодо змін руху окремих маршрутних автобусів.

Також у маршрутках №11,12 збирали підписили не ліквідоувати ці маршрути. А чернівчани зареєстрували петицію повернути стару схему руху маршруток, яку мали розглянути у міській раді.

peredplata

1 thought on “У Чернівцях перевізники не витримують вибриків влади

Comments are closed.