Чотири гектари марихуанової плантації на 50 млн євро виявили на Франківщині

Наркотичні коноплі вирощували у великих теплицях в селі Яблунів біля Косова

“У теплицях площею чотири гектари зловмисники висадили елітні сорти канабісу з підвищеним вмістом тетрагідроканабінолу”, – повідомляють у СБУ, пише ВВС. 

Тетрагідроканабінол – головний психоактивний компонент канабісу. У господарських будівлях поруч з теплицями коноплю переробляли безпосередньо на наркотики. 

Плантацію обладнали високотехнологічними системами підігріву, освітлення, поливу, підживлення ґрунту і повітря, датчиками температури та вологості, системою відеоспостереження й охороняли службовими собаками.

“У теплицях на спеціальному ґрунті виявили майже 100 тисяч нарковмісних рослин і подрібнену рослинну масу коноплі загальною вагою понад тонну. Вартість виготовленого з цієї сировини наркотику на чорному ринку становила б понад п’ятдесят 50 мільйонів євро”, – додають у СБУ.

На самих теплицях працювало 20 найманих працівників, які працювали у дві зміни і жили у господарських будівлях поруч. Для них обладнали їдальню.

“Персонал під час роботи запирали на території, щоб уникнути крадіжок і самовільного виходу”, – відзначають правоохоронці. 

Головного організатора плантації і двох його співорганізаторів затримали. Готову марихуану продавали по 3,5 тисячі євро за кілограм. 

У СБУ та поліції перевіряють, чи продавали коноплю оптом за кордон.  За даними івано-франківського видання “КУРС”, раніше у цих теплицях вирощували огірки, а самі теплиці належать місцевому підприємству, яке здало їх в оренду організаторам наркоплантації.

Джерело: https://acc.cv.ua/news/ukraine/chotiri-gektari-marihuanovoyi-plantaciyi-na-50-mln-evro-viyavili-na-frankivschini-49366?fbclid=IwAR0CcTUzM-5TzhHUjNrNBrLfV7tlarULlCfLd5_Arg5uuOwtH3KOEnFfz-I. Сайт http://acc.cv.ua/

peredplata