Де можна розмістити Буковинську митницю: «будинок з левами» подав 5 пропозицій

Чернівецька обласна державна адміністрація надала Кабінету міністрів України п’ять пропозицій, у яких приміщеннях можна розмістити Буковинську митницю.

Про це повідомив в.о. голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк у коментарі телеканалу UA:Буковина, пише molbuk.ua

 

За його словами, Глибоцька ОТГ може надати приміщення у селі Черепківці, де раніше була розташована Вадул-Сіретська митниця. Там є два корпуси – адміністративний і транспортний. Приміщення є власністю Укрзалізниці, його можуть орендувати. Приміщення перебуває на балансі ДФС.

Михайло Павлюк каже, відкрите акціонерне товариство “Електронмаш” у Чернівцях також готове надати приміщення площею приблизно тисяча квадратних метрів. Про інші три варіанти нового розміщення митниці Михайло Павлюк не розповів, бо каже, ще не отримав від балансоутримувачів опису приміщень.

Водночас, за словами Чернівецького міського голови Олексія Каспрука, у місті немає вільного приміщення, яке б відповідало вимогам для розташування митниці. Однак міська рада готова надати земельну ділянку для будівництва офісу чи митного терміналу, якщо буде в цьому необхідність.

Нагадаємо, глава Митної служби Максим Нефьодов під час свого візиту на Буковину закликав Чернівецьку митницю “взятися за голову”.

Водночас прем’єр-міністр Олексій Гончарук висловив обурення, що Чернівецька митниця нині розташовується у приміщенні, яке перебуває у приватній власності.

“Даю тиждень заступнику начальника Чернівецької митниці ДФС Олександру Кулінському, меру Олексію Каспруку та в.о губернатора Михайлу Павлюку знайти приміщення, де можна буде розмістити митницю і інфраструктуру для митного оформлення. За 7 днів — чекаю на звіт з адресою приміщення, де буде розташована нова митниця в області”, – написав прем’єр на своїй Facebook-сторінці 24 жовтня.

peredplata