Ціна на паливо: експерти дали прогноз на квітень Експерти дають обнадійливий прогноз

На тлі карантину та фінансової кризи, всіх автомобілістів хвилює ситуація з цінами на бензин в Україні. Але експерти дають обнадійливий прогноз. У квітні очікується зниження цін, навіть за умови підвищення курсу долара до 30 гривень.

Виходячи з прогнозів експертів, у квітні місяці 2020 року ціни на бензин впадуть в середньому на 3 гривні за літр, а дизельне паливо – на 2,50 гривні. А якщо курс долара втримається на рівні 28 гривень, то можна очікувати ще більшого зниження цін. Такий прогноз дав директор Консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн на своїй сторінці в Facebook.

Він розповів, що при курсі 28 гривень за долар, ціна бензину знизиться на 4,2 гривні, а дизельного палива – на 3,7 гривні. Куюн роз’яснив, що зниження цін могло б бути і більшим, але завадив обвал курсу. Падіння цін на нафту і нафтопродукти в світі могло б спровокувати в квітні зниження закупівельних цін до 6 гривень за літр бензину і до 5,5 гривні для дизельного палива.

Ціна на паливо: експерти дали прогноз на квітень

За словами експерта на ціни також вплинув і обвал продажів.

“Продажи по всім мережам вже провалилися на 20%. Ситуація погіршується з кожним днем і до квітня це буде явно більше 30%. Паралельно зростають витрати на експлуатацію АЗС: індивідуальна доставка працівників на робоче місце, забезпечення засобами захисту, нескінченна дезінфекція приміщень, інші карантинні заходи. І до всього – зниження виручки в кафе та магазинах”, – повідомив Куюн.

Раніше НАРОДНА ПРАВДА повідомляла, що НБУ ввів кредитні канікули через карантин.

А курс гривні обвалився після рішення влади про продовження карантину.

peredplata