Вимагання хабара 2100 євро за контрабанду тютюну до Румунії – на Буковині ДБР затримало прикордонника.

2100 євро за контрабанду тютюну до Румунії –  ДБР затримало прикордонника

 Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, затримали інспектора прикордонної служби одного з відділів Чернівецького прикордонного загону за вимагання та одержання ним неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, прикордонник вимагав та одержав 2 100 євро неправомірної вигоди від свого колеги за сприяння безперешкодному перевезенню тютюнових виробів до Румунії поза митним та прикордонним контролем.

18 травня 2020 року слідчі ДБР затримали прикордонника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання неправомірної вигоди.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Військова прокуратура Чернівецького гарнізону Західного регіону України. Оперативний супровід –  Головне управління військової контррозвідки департаменту контррозвідки Служби безпеки України та відділ внутрішньої та власної безпеки Чернівецького прикордонного загону УВВБ «Захід» Держприкордонслужби України.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

http://buknews.com.ua/page/vymahannia-khabara-2100-ievro-za-kontrabandu-tyutyunu-do-rumunii-na-bukovyni-dbr-zatrymalo-prykordonnyka.html?fbclid=IwAR3TvvDBXvJmErMX7-bwA4LLOeQIVnhThyv8cmuKIS4jA7sUpkfx6EcbF7w

peredplata