“Працювати невигідно”: чому маршрутки у Чернівцях не відновили роботу.

З 27 травня міська комісія з надзвичайних ситуацій дозволила роботу маршруток в режимі спецперевезень. Втім перевізники не вийшли на маршрути через низький тариф.

Про це у коментарі Суспільному сказала перевізниця Павліна Храпчинська.

За її словами, за умови перевезення пасажирів тільки на сидячих місцях, розраховують на тимчасовий тариф в 10 гривень.

За словами начальниці планово-економічного відділу міської ради Ольги Гладишевої, аби покрити витрати на пальне і зарплати, ціна на проїзд має зрости.

26 травня міський виконком планував тимчасово підвищити ціну на проїзд до 10 гривень. Втім за це питання не голосували. Тариф залишився незмінним — 5 гривень. На маршрути можуть вийти ті перевізники, які погоджуються з цим тарифом, сказав нам у коментарі міський голова Олексій Каспрук.

Що відомо

  • 17 березня у Чернівцях повністю призупиняють рух громадського транспорту в зв’язку з поширенням інфекційного захворювання.
  • З 19 березня електротранспорт почав працювати в режимі спеціальних перевезень. Таким транспортом можуть скористатися працівників медичних установ, поліції, служби надзвичайних ситуацій та підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста.
  • 18 травня міська комісія з питань техногенної безпеки розширила перелік пасажирів, які можуть користуватись спецперевезеннями в тролейбусах. Для цього потрібна довідка з місця роботи.
  • З 27 березня у Чернівцях дозволили рух маршруток в режимі спецперевезень.
  • https://suspilne.media/36611-u-botanicnomu-sadu-cerniveckogo-universitetu-vidnovili-ekskursii/

peredplata