Геннадій Москаль попередив про неприпустимість виконання обов’язків керівника ДБР Олександром Бабіковим.

 

Голова громадської організації «Народ України проти корупції» Геннадій Москаль заявив про недопустимість виконання обов’язків голови Державного бюро розслідування Олександром Бабіковим. Про це йдеться в листах голови ГО до президента, РНБО, керівників Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«До призначення на посаду першого заступника директора ДБР Олександр Бабіков був адвокатом одного з підозрюваних у кримінальному провадженні, досудове розслідування якого забезпечували слідчі Третього слідчого відділу ДБР, — йдеться в зверненнях. — Цей відділ входив до управління, підпорядкованого О. Бабікову, що відповідно могло б зумовити конфлікт інтересів».

«Наявність потенційного конфлікту інтересів у особи та не повідомлення про такий конфлікт не утворює склад правопорушення, пов’язаний з корупцією, передбачений відповідною статтею КУпАП. Проте у випадку не врегулювання такого потенційного конфлікту інтересів, в порядку установленому Законом України «Про запобігання корупції», виникне реальний конфлікт інтересів. За неповідомлення про наявність реального конфлікту інтересів, прийняття рішень в його умовах, встановлена відповідальність за ч. 1,2 статті 1727 КУпАП», — резюмував Г. Москаль.

Поширити

peredplata