Ціна на газ знову зросте на 50% восени

Уже цієї осені ціна на газ може значно підвищитися. Вартість “блакитного палива” зросте майже на половину, прогнозують у Нафтогазі.

Таку думку висловив голова правління “Нафтогазу” Андрій Коболєв в ефірі телеканалу “Україна 24”.

Він наголосив, що ціна на газ може зрости майже на 40%. Оскільки ситуація на ринку зараз демонструє, що восени ціни значно зростуть. Але достеменно передбачити, чи справді буде зростання таким значним – важко.

“Ми в “Нафтогазі” робимо все для того, щоби наше ціноутворення було максимально прозорим і максимально справедливим”, – наголосив Коболєв.

Глава підприємства також зазначив, що за останні роки український ринок газу став дешевшим через пряму імпортну купівельну спроможність. Сталося це через те, що на ринку існує конкуренція і трейдери це чудово розуміють.

“Ця конкуренція і зробила ціну на газ дуже привабливою й дуже низькою”, – підсумував Коболєв.

До слова, “Нафтогаз” та Кабінет Міністрів безпосередньо не встановлюють ціни на газ для населення з 1 серпня 2020 року, тому що ціни будуть ринкові. Тепер діятиме принцип імпортного паритету. Тобто Україна купуватиме газ на німецькому або нідерландському хабі. До цієї ціни додадуть вартість транспортних послуг.

peredplata