Вартість газу на Буковині у грудні – одна з найвищих в Україні

Вартість газу для споживачів у грудні 2020 року в Чернівецькій області буде однією з найвищих серед усіх інших регіонів України.

Таке випливає із інфографіки, оприлюдненої сайтом “ГазПравда”.

Найвигідніше продає газ компанія Megawatt – 6,22 грн за кубометр. Такою ж ціна газу в цього постачальника була і в листопаді.

Вартість газу на Буковині у грудні – одна з найвищих в Україні

А от ТОВ “ВКФ “Теплобуд” у порівнянні з попереднім місяцем знизила вартість кубометра газу на 40 коп. Її груднева пропозиція – 6,25 грн за кубометр.

Не стала підвищувати ціни й газопостачальна компанія ГК “Нафтогаз України”. У грудні, як і в листопаді, діятимуть пропозиції 6,33 грн за кубометр у місячному тарифі та 6,45 грн за кубометр – у річному.

До рівня 6,33 грн за кубометр у грудні ціну знизило ТОВ “Газ АП”.

А от компанія Paliv Energy, яка в листопаді пропонувала газ по 6 грн за кубометр, підвищила ціну до 6,35 грн за кубометр.

ТОВ “Донецькі енергетичні послуги” YASNO в грудні пропонує паливо по 6,49 грн за кубометр, як і в листопаді.

Ціни решти постачальників коливаються від 6,69 грн до 8,96 грн за кубометр.

Найвищі тарифи в грудні виявилися в низки регіональних газзбутів, афілійованих з облгазами, які постачають газ більшості споживачів у відповідних регіонах. Серед них – компанія “Чернівцігаззбут”, яка пропонує газ за ціною 8,88 грн за кубометр.

Дорожче в Україні продають газ лише у Дніпрі (Дніпропетровськ газзбут) – 8,89; Житомирі (Житомир газзбут) – 8,90; Миколаєві (Миколаїв газзбут) – 8,94; на Житомирщині (Полісся газ) – 8,95. Найдорожче коштуватиме газ для мешканців Запоріжжя (Запоріж газзбут) – 8,96.

Раніше повідомлялося, що ціна на природний газ для споживачів міста Чернівців у грудні 2020 року не зміниться у порівнянні з цінами на газ у листопаді.

peredplata