Лавров і тут, у Пхеньяні умудрився дістати щигля по носі!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Цього разу від північнокорейського чиновника…
З російською делегацією у Пхеньяні стався “веселий” конфуз. Російських міністрів на чолі з главою МЗС Росії Сєргеєм Лавровим вигнали із переговорної зали у столиці КНДР.
Делегація російських міністрів, яка прибула до Пхеньяна разом із Володимиром Путіним, була змушена залишити зал переговорів на вимогу північнокорейського чиновника, якого обурило те, що “челядь” російського президента зайняла приміщення раніше, ніж лідер КНДР Кім Чен Ин.
Залишити кімнату зі столом переговорів, прикрашеним прапорами РФ та КНДР, були змушені глава МЗС РФ Сергій Лавров, перший віце-прем’єр Денис Мантуров, віце-прем’єр Віталій Савельєв. Лавров першим увійшов до зали і, охаючи від втоми, сів за стіл, після чого поскаржився, що чимось забруднився. Поруч із Лавровим сіли Мантуров і Савельєв. Також на кадрах помітні віце-прем’єр Олександр Новак, міністр оборони Андрій Білоусов, міністр охорони здоров’я Михайло Мурашко та голова “Роскосмосу” Юрій Борисов.
“Негайно усі вийдіть у хол”, — скомандував їм північнокорейський чиновник. Представник російської делегації у відповідь непохитно запитав: “А навіщо ми сюди зайшли?”.
“Спочатку увійде наш керівник”, – пояснив північнокорейський чиновник. Мовляв, знайте своє місце.

peredplata