Паркування повинні бути муніципальними

Сьогодні в міській раді, на засіданні депутатської комісії з питань ДЖКГ, обговорювали питання паркування в нашому місті. Цю тему вже піднімали декілька разів, створювали робочі групи, але проблему з парковками так і не вирішили.
У багатьох містах України, я вже не кажу Європи, парковки є муніципальними. Тобто, всі кошти за паркомісця йдуть до міського бюджету і місто заробляє!
Наприкладі Львову за 2019 року рік, міський бюджет поповнився на 9,5 млн гривень.
Також вже рік у Львові активно працює служба інспекторів з паркування, які за час своєї діяльності виписали понад 30 тисяч штрафів на суму близько 12 млн грн.
Тому, нам потрібно визначитись, що ми робимо далі. Чи продовжуємо передавати парковки в оренду підприємцям і місто заробляє мінімальні кошти, чи робимо їх муніципальними і місто починає отримувати додаткові надходження.
 Але почати слід з якісної інвентаризації: провести чітке маркування паркомісць, платних і безкоштовних з встановленням знаків, що відповідають правилам дорожнього руху та стандартам ДСТУ.
Це допоможе виявити скільки насправді коштів втрачає місто щодня та створити нові місця для паркування.
 Наступний крок – зміна логіки тарифоутворення. Тариф має бути “гнучким”, а ціна – залежати від розташування, сезонності, часу доби тощо.
Крім того, потрібно кожну парковку забезпечити паркоматами, які коштують недешево.
Друзі, моя позиція щодо парковок- вони повинні бути муніципальними, а що думаєте ви?!🤷🏻‍♀️
 
 
 
 

peredplata