Міністерство фінансів США розпочало переговори з Брюсселем про відключення російських фінансових установ від системи SWIFT.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Про це повідомило Агентство АЕАС з посиланням на свої джерела у прес-службі SWIFT.
Цій події пердувало вчорашнє засідання Ради міністрів ЄС.
Трохи внесу ясність. Чому мінфін Сполучених Штатів Америки, аби відключити російські фінансові і комерційні структури від SWIFT змушений насамперед звертатись до Ради ЄС, потім до мінфіна Бельгії і вже потім до самого керівництва SWIFT?
Аналогічна процедура відбувалась коли відлучали від SWIFT банки та фінансові установи Ірану.
Річ у тому що, попри те, що один із головних операційний центрів SWIFT знаходиться у США, Головний офіс SWIFT розташований у Бельгії, в передмісті Брюсселя. SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications (Товариство всесвітніх міжбанківських фінансових телекомунікацій)) це кооперативне товариство, яке створене за бельгійським законодавством і керується законами Бельгії. SWIFT має більше 10 тисяч клієнтів з понад 200 країн.
Кожен банк, який підключено до системи, має свій унікальний SWIFT код. Теоретично для здійснення платежу в Європі достатньо знати SWIFT код банку та IBAN код отримувача.
Щодня через SWIFT проходить більше мільйона транзакцій на 6 трлн доларів (1,8 млрд повідомлень на рік), що включають грошові перекази, міжбанківські платежі, цінні папери, дорожні чеки. Відключення Роції від SWIFT фактично пареалізиє усю банківську і фінансову систему РФ.
З нетерпінням чекаю результатів переговорів.
Зображення може містити: ‎текст «‎rts til ully NEWS US SANCTIONS دeal fully implemented. implemented. eement tion reach‎»‎
 
 
 

peredplata