Чернівецька обласна лікарня «розпиляла» 1,8 млн грн на закупівлі фармацевтичної продукції, – Центр протидії корупції.

Громадська організація “Центр протидії корупції” звернулася до Держаудитслужби щодо закупівлі Чернівецькою обласною лікарнею фармацевтичної продукції на суму 1,8 млн грн.

Як повідомляє організація, лікарня закупила продукцію без оприлюднення договору, як того вимагає законодавство.

Комунальне некомерційне підприємство “Чернівецька обласна клінічна лікарня” 3 грудня 2020 року закупила фармацевтичної продукції на суму 1,8 млн грн. Договір про закупівлю було укладено з дочірнім підприємством “Фарматрейд”.

За даними веб-порталу “Прозоро”, вказана закупівля була проведена без використання електронної системи закупівель, згідно спеціального порядку для проведення закупівель робіт і послуг, необхідних для боротьби з коронавірусом (COVID-19).

За результатами такої закупівлі у “Прозоро” замовник повинен оприлюднити договір про закупівлю та всі додатки до нього, а також низку звітів. Проте файл з текстом договору і додатків відсутній у системі “Прозоро”.

У розділі “Укладений договір” на сторінці закупівлі наявний лише файл “sign.p7s”, тобто файл електронно-цифрового підпису/кваліфікованого електронного підпису.

“Станом на день написання звернення ГО “ЦПК” договір з додатками до вказаної закупівлі так і не було оприлюднено. Така бездіяльність посадових осіб замовника є правопорушенням, адміністративна відповідальність за яке прямо передбачена статтею 164-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ця стаття передбачає відповідальність, зокрема, за неоприлюднення або порушення порядку оприлюднення інформації про закупівлі”, – йдеться у повідомленні організації.

“Центр протидії корупції” звернувся до Держаудитслужби з проханням притягнути винних осіб замовника до адміністративної відповідальності.

 

https://molbuk.ua/

peredplata