Справа Манчуленка живе і перемогає

В уряді заявили про наміри будувати залізницю з Чернівців до Кам’янця-Подільського

Кам’янець-Подільський та Чернівці хочуть з’єднати залізничним сполученням.

Про це заступник міністра фінансів Олександр Кава повідомив у інтерв’ю сайту MINTRANS.

Він зауважив, що на реалізацію цього проекту уряду потрібно знайти приблизно 300 млн доларів. Цей проект, за словами Кави, потрібен для того, щоб вивести Буковину із транспортної блокади.

“У Чернівецькій області та її обласного центру дуже хороший туристичний потенціал. Але вона відрізана від решти українських регіонів. Незважаючи на те, що відстань по прямій від Києва до Чернівців трохи більше 400 км, поїзд їде 12 годин, двічі заїжджаючи на територію Молдови. Якщо побудуємо нову ділянку залізниці Кам’янець-Подільський – Хотин – Чернівці і модернізуємо ділянку Кам’янець-Подільський – Хмельницький, то поїзд Київ – Чернівці буде доїжджати за шість годин”, – сказав Кава.

На підготовку проектної документації потрібно кілька років, а реалізація проекту обійдеться у 300 млн доларів.

“На підготовку проектної документації піде роки два, і треба розуміти, що цей проект УЗ сама не потягне. Його будівництво має профінансувати держава. Думаю, що його вартість буде близько $300 млн. Швидше за все, цей проект буде фінансуватися за рахунок кредитної лінії однієї з міжнародних фінансових організацій. Пізніше кредит буде погашатися з держбюджету”, – повідомив заступник міністра.

peredplata