Не той Волкер?

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Колишній спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що здивований інформацією про те, що він, буцімто, особисто лобіює добудову “Північного потоку-2”.
Так американський дипломат, нині комерсант, відреагував на заяву радниці міністра енергетики України, колишньої заступниці глави МЗС України Олени Зеркаль про те, що Курт Волкер долучився до лобіювання добудови “Північного потоку-2”.
“Моє ставлення до “Північного потоку – 2 ” добре відоме і має вдосталь підтверджень: я є противником цього проєкту. Я говорив про це в інтерв’ю, про це йдеться у письмових документах тощо”, – запевнив він.
Втім, дипломат підтвердив, що компанія BGR Government Affairs, де він працює, дійсно лобіює інтереси компанії Nord Stream AG щодо добудови газогону “Nord Stream 2”.
Система розкриття інформації Конгресу США свідчить, що офіційно зареєстрованим лобістом компанії Nord Stream AG є інший співробітник компанії BGR Government Affairs на ім’я Волкер Робертс.
Але по-суті, це зовсім не оправдoвує Курта Волкера. Мовляв, я особисто не лобіюю інтереси Nord Stream AG, a це компанія у якій я працюю лобіює добудову газопроводу “Північний потік 2”.
Отакий він… той Курт Волкер. Гроші не пахнуть і плювати на честь дипломатичного мундиру.
На зображенні може бути: 1 особа
 
 
 
 

peredplata