Депутати райради звернулися до міськради щодо облаштування ярмарку старожитностей у Чернівцях

Чернівецька районна рада звернулася до Чернівецької міської ради щодо організації щонеділі ярмарку/ринку старожитностей, раритетних та вживаних речей на місці так званого “блошиного” ринку біля мосту по вулиці Руській, а також створення у сквері належних умов для роботи такого ринку.

Звернення підтримали 30 із 35 присутніх на сесії депутатів, пише molbuk.ua

Зокрема, йдеться про організацію ярмарку/ринку старожитностей, раритетних та вживаних речей та створення у сквері належних умов для його функціонування.

Наразі міська рада оголосила конкурс на кращу проєктну пропозицію благоустрою скверу біля мосту на вул. Руській, 79.

“Благоустрій цього скверу є вкрай необхідним. Вважаємо, що під час визначення кращої проектної пропозиції на його благоустрій необхідно передбачити створення умов для функціонування у цьому місці раз на тиждень (щонеділі) ринку/ярмарку вживаних речей, антикваріату та старожитностей, який стане новою туристичною родзинкою Чернівців, своєрідним музеєм історично цікавих і несподіваних речей”, – йдеться у зверненні районної ради.

Депутати звертають увагу на те, що зазначений ринок виконуватиме й соціальну функцію, оскільки його послугами користуються чимало малозабезпечених громадян, які мають змогу тут продати чи придбати вживані речі за помірними цінами.

“Ринок/ярмарок, який розташований на шляху туристичних маршрутів до відреставрованого Будинку прощання Бейт-Кадішін, Історико-культурного заповідника “Кладовища по вул.Зеленій”, в пошуках цікавих речей відвідуватимуть туристи, він стане магнітом для торговців вінтажними та раритетними речами з інших областей України.

Організація щонеділі ярмарку старожитностей, раритетних та вживаних речей у сквері на вул. Руській відповідає завданням державної та обласної програм розвитку туризму в контексті підвищення туристичної привабливості Чернівецької області та міста Чернівці.

Аналогічні ринки існують в Одесі (Староконка), Львові (“Вернісаж” та книжковий ринок біля Федорова), Відні (Am Hof, працює по п’ятницях та суботах), Франкфурті на Майне (Sachsenhausen-Nord, працює по суботах), Парижі ( декілька таких ринків працюють тричі на тиждень), Берліні ( є кілька таких ринків, найстарший з них на вулиці 17 Червня працює щосуботи та щонеділі). Усі ці ринки знаходяться в історичних частинах європейських міст.

Збереження автентичного ринку вживаних, раритетних речей біля мосту на вул. Руській, 79 є важливою європейською традицією, яка має право на існування в Чернівцях, підвищує туристичну привабливість міста.

Закликаємо Чернівецьку міську раду винайти кошти на виконання робі з благоустрою скверу на вул. Руській,79 та створити належні умов для комфортного функціонування щонеділі у цьому місці ринку/ярмарку старожитностей, антиквариних, раритетних та вживаних речей вживаних, раритетних, вінтажних та антикварних речей. Організацію функціонування щонедільного ринку/ярмарку пропонуємо доручити КП МТК “Калинівський ринок”, яке має належний досвід, кадровий та матеріальний потенціал для виконання таких функцій”, – йдеться у зверненні депутатів райради.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях на території поблизу моста на вулиці Руській, 79 планують облаштувати сквер.

 

 

 

 

 

peredplata