Сага про “Північний потік – 2” і три перешкоди щодо його запуску

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Попри те що будівництво газопроводу фактично вже завершене, Москві і Берліну ще рано тріумфувати і святкувати перемогу, адже його оператору “Nord stream AG” необхідно провести технічні роботи, які займуть, щонайменше, 3 – 4 місяці. Також потрібно очистити морські ділянки газопроводу, а опісля цього слід ретельно перевірити труби газопроводу на наявність протікань та інших потенційних технічних проблем, які можуть спричинити екогенну катастрофу.
“Північному потоку – 2” (Nord stream AG) потрібно також отримати сертифікат безпеки від незалежної і визнаної міжнародним співтовариством організації. Федеральному мережевому агентству Німеччини необхідно довести, що газопровід відповідає вимогам ЄС.
Якщо це питання буде винесене на розгляд Європейської Ради, або Ради ЄС, то запуск “Північного потоку – 2” може бути “замороженим” на невизначений термін, оскільки Єврокомісія, переважна більшість Європарламенту та низка країн Євросоюзу категорично проти запуску цього токсичного, політично й економічно небезпечного газопроводу.
На зображенні може бути: водойма та текст «STOP ORD STREAM 2»
 
 
 
 

peredplata