До пікетувальників вийшов голова Чернівецької ОДА. Його проводжали криками: “Йди у відставку”

Суспільне Буковина

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук вийшов до жителів села Банилів, які пікетували облдержадміністрацію. Він сказав, що “газ та тепло будуть”, втім не вказав терміни. Через це люди почали викрикувати “Ганьба” та проводжали Осачука криками: “Йди у відставку”.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного.

Голова Чернівецької ОДА вийшов до жителів Банилова та говорив про тендерну процедуру та ремонтні роботи. За його словами, роботи з демонтажу пошкодженої труби має виконувати компанія “Чернівцігаз”.

“Вчора у мене був керівник компанії Віктор Горда. Він сказав, що вони вже трубу купили, обробляють. Цей процес зварювання труби займає тиждень”, — сказав Осачук.

У відповідь люди запитували про терміни ремонтних робіт та коли газопостачання подадуть в оселі.

“Ви нам обіцяли, що газ буде 1 листопада? Чому не дотримали слова”, — викрикували мітингувальники.

Опісля цього голова ОДА сказав, що “газ та тепло” буде, втім не вказав терміни. Люди почали кричати “Ганьба” та “Йди у відставку”. Так проводжали Осачука до бокового входу до ОДА.

У коментарі Суспільному керівник департаменту капбудівництва сказав, що наразі облдержадміністрація відповідає за річищерегулювальні роботи, їх виконує підрядник. Однак не можуть демонтувати пошкоджену газову трубу, адже це має зробити сертифікована компанія.

“За моєю інформацією, “Чернівцігаз” розпочне демонтаж не раніше цієї суботи”, — сказав Гладюк.

Мітингувальники направились до адмінбудівлі “Чернівцігазу”.

Що відомо

  • 12 листопада стало відомо, що у селі Банилів від газу відключили 650 домогосподарств. Загалом у селі понад чотири тисячі споживачів газу. Ще стільки ж у п’яти селах Банилівської громади. Раніше постачання вже відключили у жителів сіл Бережонка, Бережниця та Коритне.
  • У червні минулого року паводок пошкодив газопровід “Джурів-Банилів”, який обслуговував шість населених пунктів. Газ подавали тимчасовим газопроводом, який за гроші компанії побудувало підприємство “Чернівцігаз”. Він придатний лише для використання у теплу пору, бо зі зниженням температури тиск в ньому падає.
  • Наприкінці жовтня цього року уряд виділив майже 9 мільйонів гривень на відновлення газопроводу “Джурів-Банилів”. Заступник голови ОДА Богдан Ковалюк сказав, що відновити провід мають до кінця листопада.
  • У громаді області через відсутність газу в школі продовжили дистанційне навчання.
  • 22 та 23 листопада жителі села перекривали дорогу у Банилові. Таким чином вимагали подати газ у будинки.
  • Понад 100 жителів села Банилів 24 листопада вийшли на пікет під Чернівецьку ОДА. Вони вимагали відремонтувати газопровід, який торік зруйнувала паводкова хвиля, та подати газ у будинки.

peredplata