Велика Франківська будівельна афера завершилась гучним убивством.

Гіркий фінал будівельної афери в Івано-Франківську. Один з фігурантів банди, що ошукала інвесторів “M GROUP DEVELOPMENT” на мільйони доларів, вбитий…
Пише – джерело.

Гіркий фінал будівельної афери в Івано-Франківську. Один з фігурантів банди, що ошукала інвесторів “M GROUP DEVELOPMENT” на мільйони доларів, вбитий кіллером на прийомі у стоматолога, повідомляє FRANKIVSK24.ONLINE

Вже ні для кого не секрет, що “успішна” будівельна компанія Івана Мельника “M GROUP DEVELOPMENT” виявилася найбільшою будівельною аферою Івано-Франківська, від якої постраждали близько півтисячі сімей з Івано-Франківська та інших населених пунктів області.

Зараз об’єднуються всі інвестори цієї сумнозвісної піраміди для консолідованих дій. Створено ініціативну групу, до якої вже ввійшло більше 400 обдурених Іваном Мельником вкладників.

Також із оголошень на вулицях нашого місто та у соціальних мережах стало відомо, що інвестори “M GROUP DEVELOPMENT” збираються 23-го лютого під стінами міської ради в Івано-Франківську для мирної акції.

Станом на 18-те лютого можемо припустити, що ця фінансово-будівельна піраміда підійшла до свого логічного завершення. Адже складається враження, що Іван Мельник почав позбуватися своїх спільників, руками яких провертав безліч схем та які зіграли чи не головні ролі в становленні “будівельної імперії” та рейдерському захопленні Центрального ринку в Івано-Франківську.

Які злочинні угрупування працювали та працюють на Мельника?
Раніше ми вже готували матеріал про бандитів, які обслуговують івано-франківського забудовника-шахрая. Цього разу нам є що додати.

Основними “капітанами” Івана Мельника були Мирослав “ПАТЛАТИЙ” Кальян та Ігор “СУХИЙ” Дутка. Останнього 14.02.2022 застрелили в кріслі стоматолога в місті Яремче. Саме банди Патлатого та Сухого були основною силовою ланкою “M GROUP”.

Чому були? Та тому, що влітку 2021 року із надійних джерел в кримінальній спільноті Івано-Франківщини стало відомо, що Мельник вирішив позбутися своїх вірних “помічників”. Зараз же ми можемо припускати, що позбутися він зміг лише одного – Ігора Дутки.

Адже видатки на знахабнілих бандитів зростали, а нових прибутків вони не приносили. Тому дивним чином після десятка років діяльності СБУ затримує банду СУХОГО, про що писали ЗМІ. При затриманні хлопців виявили цілий арсенал зброї, який застосовувався проти жертв угрупування.

До складу угруповання входило понад 20 осіб, у тому числі й зловмисники з кримінальним минулим, які чинили особливо тяжкі злочини.У ході проведення понад 50 обшуків за місцями перебування учасників злочинного угруповання правоохоронці виявили реактивні протитанкові гранатомети, стрілецьку зброю з оптичними прицілами та глушниками, бойові гранати, а також патрони різного калібру.Організаторам та активним учасникам угруповання повідомлено про підозру у скоєнні злочинів за статтями про здирство, незаконне заволодіння автотранспортом, викрадення, присвоєння, здирство документів, штампів, печаток, заволодіння ними (ч.4 ст.189, ч.3 ст.289, ч. 12). 1 ст.357 КК України).Двом лідерам злочинного угруповання додатково повідомлено про підозру за статтею про встановлення чи розповсюдження злочинного впливу (ч.1 ст.255-1 КК України).

Саме цим моментом скористався його “соратник” – Мирослав Кальян (ПАТЛАТИЙ). “ПАТЛАТИЙ” вирішив пригадати Ігору Дутці стару образу. І довести розпочату 26 серпня 2017 року справу до кінця.

Між ними тоді відбувся конфлікт. Вирішувати його бандити зібралися в Пасажі Гартенбергів на літній терасі. В ході “вирішування” Ігор Дутка отримав кулю в живіт з карабіна.

Слідство встановило, що стріляв якийсь рандомний чоловік. Який нікого з присутніх не знав. А стріляв, щоб розборонити бійку, яка відбувалась на літній терасі ресторану.

Джерело з угрупування Мирослава Кальяна “злило” інформацію про те, що насправді там мало відбутись замовне вбивство “СУХОГО”. Замовником був сам Кальян, а виконавцем досвідченний кіллер – Тимур Агамірзоєв, якого через 1,5 роки переховувань вдалось затримати, але покарання він так і не поніс. А “ПАТЛАТИЙ” навіть не фігурував по справі.

Припускаємо, що у 2021 році виконавці ролей залишились тими ж самими. Не чекаючи, що Ігор Дутка сяде на довгий термін до в’язниці, Мирослав Кальян дає шанс Тимуру Агамірзоєву довести свою профпридатність та покінчити із “СУХИМ“. І Тимур не втратив нагоди – 6 пострілів і Ігор “СУХИЙ” Дутка ліквідований.

Не будовами єдиними
Не будовами єдиними займалися злочинці підконтрольні Івану Мельнику та його “капітанам”. На рахунку бандформування і рейдерські захоплення підприємств, організація нелегальної торгівлі нафтопродуктами, розпсюдження та збут наркотиків, вимагання, фізичні росправи.

Найгучнішою справою є, звісно ж, рейдерське захоплення Центрального ринку. Декілька років “мельниківцям” вдавалося утримувати важливий об’єкт у своїх руках. За цей період від ринку до міського бюджету Івано-Франківська не надійшло жодної копійки податків чи рентної плати.

Однак рейдерське захоплення в результаті провалилося, оскільки рейдери та їх покровитель вже не мали настільки великих можливостей. У 2021 році об’єкт перейшов під контроль попередніх власників. Ринок відновив погашення заборгованості перед містом по оренді і для Івано-Франківська це важливий момент.

Ще один епізод рейдерського захоплення підприємства бандити провернули в Бурштині. Цього разу мішенню став Рибгосп. Про це навіть зняла сюжет обласна телекомпанія. Але суспільство навіть не здогадується, що і за цим “захопленням” стоять Іван Мельник та Мирослав Кальян.

Не залишилась поза увагою і мережа незаконних АЗС “Коса” підконтрольна банді. Нещодавно всі ці нелегальні заправки в Івано-Франківську були демонтовані та ліквідовані, але чи поніс хтось із організаторів покарання?

 

Резонансу на передодні вбивства Ігоря Дутки набуло затримання хлопців, яких звинувачували в торгівлі наркотиками. Діяльність ОЗУ поширювалася на Івано-Франківську та Чернівецьку області. Сумнівний бізнес супроводжувався вбивствами, вимаганнями та насильством. Курував цей напрямок діяльності банди Іван Климович. Більш детально дивіться у відео.

Не можливо не відмітити ще одного яскравого персонажа, який ще чомусь на волі. Йдеться про Юрія Дереховича – особистий виконавець всіх доручень Славіка Кальяна“Патлатого”. Керівник охорони Івана Мельника. Нещодавно прославився ДТП, в яке втрапив разом з відомим в Івано-Франківську керівником модельного агенства “Star Face Family” Олександром Грабовським. Обидва були під дією наркотичних речовин. Жоден з них не покараний.

“Цікавим є той факт, що Юрій Дерехович в момент вчинення ним ДТП повинен був перебувати під цілодобовим домашнім арештом через те, що під час довиборів до ВРУ на 87 ОВО напав на помічника одного з кандидатів в депутати, що навіть зафіксували камери та і преса згадувала про це. Правда імена нападників побоялися називати”, – коментує події людина близько знайома з начальником охорони Івана Мельника.

На фото в окулярах Копаниця Роман, в кримінальних колах відомий під іменем “Гівновоз”. Прославився тим, що облив фекаліями сумнозвісного Олександра Шевченка, чим і заробив авторитет серед своїх “товаришів”. За дивним збігом обставин на довиборах до ВРУ на 87 одномандатному виборчому окрузі в Надвірній злочинне угрупування Мельника підтримувало саме Олександра Шевченка та вчиняло злочини проти його конкурентів.

peredplata