Президент Єврокомісії у вишиванці

Урсула фан дер Ляєн сьогодні “зробила” мій день
Зранку день не видався. Перед очами стоять і не зникають кадри, як російські фашисти “шмонають” наших захисників “Азовсталі”. У ЗМІ з’явилися кадри наших вимучених і покалічених бійців, які довгою колоною шкандибають до місця їх посадки у автобуси. Там пси кремлівського режиму обшукують захисників “Азовсталі” і далі вони вантажаться у автобуси і солдатcькі автомобілі. Без сліз на ці кадри було дивитись неможливо. Яка їх чекає подалйша доля – одному Господу Богу відомо.
У такому прибитому настрої ja натягнув на себе чорну сорочку, гаптованy темнопомаранчевою вишивкою і понуро почвалав у прес-центр Єврокомісії на мід-дей брифінг. І тут до трибуни виходить Урсула… у гарнюсінькій вишиваночці.
На всю журналістську братію ми з Урсулою ван дер Ляєн були єдиними у вишиванках, як і належить усім українцям сьгодні бути вбраним. Мимоволі мої вуста розтягнулись у посмішці.
Президент Єврокомісії пояснила чому вона одягла це, ще не всім звичне вбрання.
“Сьогодні я святкую яскраву та багату українську культуру, одягнувши вишиванку. Кожного третього четверга травня люди носять цю традиційну тканину, як вираження єдності, та національної ідентичності. Уці важкі часи ми стоїмо разом з нашими українськими друзями”, – сказала Урсула фан дер Ляєн.
Дякую вам, пані президент!
Ростислав Демчук, власний кореспондент газети ЧАС у Брюсселі

peredplata