Ціни на навчання у Чернівецькому національному університеті

Ціни на навчання у Чернівецькому національному університеті зросли приблизно на 10 відсотків. Найдешевша вартість становить 18 500 гривень.

Про це йдеться у даних наказу про оплату за навчання студентів ЧНУ у 2022/2023 році, пише molbuk.ua.

Найдешевшою спеціальністю в університеті є богослов’я на філологічному факультеті. Вартість – 18 500 гривень.

Наступну сходинку займає образотворче мистецтво на факультеті архітектури та будівництва – 23 590 гривень.

Третьою в рейтингу найменш дорогих спеціальностей йде культорологія на філфаці. Вартість за один рік навчання становить 24 000 гривень.

За будівництво та цивільну інженерію, що на факультеті архітектури та будівництва заплатити 24 200, а щоб стати вчителем математики чи інформатики на математичному факультеті – 24 950 грн.

Вартість одного року навчання на різних спеціальностях Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича коливається від 16,5 тис грн до 32,5 тис грн.

Найдорожча вартість навчання у ЧНУ для бакалаврів – на юридичному факультеті ЧНУ. Один рік навчання на спеціальностях “Право” і “Міжнародне право” обійдеться студентам у 32 500 грн.

На другому місці рейтингу найдорожчих спеціальностей ЧНУ – “Англійська філологія”. Вартість навчання у 2021/2022 навчальному році на цій спеціальності для студентів складає 31 800 грн.

Третіх найдорожчих за вартістю спеціальностей у Чернівецькому університеті – аж декілька: це і “Фізична терапія”, і “Міжнародні відносини”, і німецька та французька філології. Також до цього списку увійшли “Середня освіта (французька мова та література)”, “Середня освіта (англійська мова та література)”, а також “Середня освіта (німецька мова та література)”. Вартість навчання в рік на цих спеціальностях становить 29 900 грн.

peredplata