особливості головоломки кубика Рубика. Призначення та поширеність серед користувачів 

Кубик Рубика – гра для геніїв 

Кубик Рубіка – головоломка, що була створена викладачем факультету архітектури ще в 1975 році. Спочатку Ерно Рубік демонстрував винахід своїм студентам у якості наочного матеріалу. Однак, більш ніж за 45 років кубик пройшов великий шлях і став однієї із найулюбленіших іграшок молодого покоління. 

Коротка історія кубика Рубика

Прототип кубика був створений в 1970 р. Ларрі Ніколсом. Це був винахід 2х2, який закріплювався магнітами, тож мав низку недоліків. І як винахідник не намагався просунути кубик у широкі маси від нього відмовлялися як прості користувачі, так і виробники. Рубик значно вдосконалив механізм кубика 2х2, зменшив кількість граней зі 156 до 54 і запатентував розробку у 1977 році. Кубик перетворився в справжню азартну гру, подібно до сучасних казино, зокрема Космолот верифікація.

Шлях до популярності 

В Угорщині, звідки був родом Рубик, кубик почав стрімко ставати популярним. Тож в 1978 році головоломка привернула увагу бізнесмена Т.Лакз із Німеччини. Він взяв приклад кубика Рубика на виставку іграшок. Проте аудиторія не оцінила винахід. Її відлякував вигляд та надзвичайна складність. Тож, у винахідника зникла впевненість, що його винахід сподобається широким масам. Довгий час кубик був лише предметом академічних класів. 

Через деякий час розробка зацікавила компанію Seven Towns Ltd. Її керівник взяв на себе відповідальність за пошук великого іноземного замовника й організацію виробництва головоломки на території Угорщини.

В 1797 Рубик підписав контракт з американською компанією Ideal Toy Corporation, котра замовила одразу 1 млн екземплярів. Саме тоді й була придумана назва “Rubik`s cube”, а для Європи він став “Магічним кубиком”.

Пік популярності винаходу припав на 1980-1982 р. Ерно Рубік особисто був присутнім на всіх виставках, де презентували куб. В 1982 р. пройшов перший фестиваль швидкісного збирання.

На території радянської України кубик вперше з’явився в 80-из роках. за деякими даними. За право виготовляти кубик в СРСР влада заплатила Угорщині 5 млн доларів. Малоймовірно, що верхівка країни за іграшку заплатила настільки велику суму. Деякі спеціалісти стверджують, що це була плата за те, щоб в Угорщині просували соціалістичні настрої та ідеї. 

У кінці 80-их популярність кубика почала різко зменшуватися. На те було декілька причин:

  • Була велика кількість підробок, в результаті чого виробник втратив велику суму коштів;
  • припинилися пошуки покращення механізму куба.

Тож виробник відмовився створювати нові екземпляри й зосередився на продажі тих, що знаходилися на складах. Поява віртуальних ігор і зовсім підірвала популярність винаходу Рубика. 

Description: історія створення та набуття популярності кубиком Рубиком. Довгий шлях головоломки, що зародилася в Угорщині і дісталася Америки

Головоломка в XXI столітті

Покращення механізму головоломки знову привело її до популярності. Поява інтернету також посприяла цьому. Всього за декілька кліків власники кубиків могли знайти інструкцію для збирання. 

Після кубику Ерно намагався створити й інші цікаві головоломки. Та всі вони були стандартними та схожими одна на одну. 

 

peredplata