Котушки запалювання від UKR PARTS: різноманітність та умови покупки

Робота силового агрегату в автомобілі залежить від великої кількості факторів та параметрів, систем, вузлів та компонентів. Всі вони в одному цілому та гарантують нормальну роботу двигуна, забезпечуючи необхідну тягу та оптимальну витрату палива. Водію не зайвим буде вивчити особливості роботи двигуна та його складові.

Одна з найважливіших систем – запалювання. У дизельних двигунів котушка запалювання авто відсутня, тому що спалах відбувається за рахунок здавлювання стисненого повітря. Котушки встановлюються тільки в автомобілях на бензині та газу, забезпечуючи спалювання палива в такт та оптимальну продуктивність для підтримки потужності.

Різновиди та склад системи запалення

Виділяють два види цієї системи:

  1. Контактна. Після подачі струму низької напруги на котушку відбувається розрив, що дозволяє створити струм високої напруги;
  2. Безконтактна. Переривник замінюється на встановлення безконтактного датчика.

Друга система вважається найкращим варіантом за рахунок застосування цифрових сигналів та відповідного керування. Конструкція безконтактних систем включає замок, джерело живлення у вигляді генератора та акумулятора, котушку запалювання, модуль управління, дроти високої напруги, а також свічки та безконтактний датчик.

Як тільки блок управління двигуном передає сигнал необхідність створити в циліндрі іскру, електромережа подає струм на котушку запалювання, після чого струм високої напруги після перетворення потрапляє на певну свічку за допомогою високовольтного дроту.

Особливості котушки запалювання

Напруга бортової мережі в автомобілі 12 В і це вкрай мало, а для створення іскри потрібно як мінімум діапазон від 3000 до 25000 В. Струм проходить через первинний ланцюг, навколо сердечника утворюється магнітне поле, що забезпечує заряд у котушці. Коли струм низької напруги не надходить, магнітне поле пропадає, а отримана енергія накопичується на вторинній обмотці, дозволяючи збільшити напругу.

Де придбати котушки запалювання?

Заміна потрібна при різних ознаках, включаючи пропуски запалювання, появу помилки двигуна на панелі приладів, підвищення витрати палива, а також зворотний вихлоп. Інтернет-магазин UKR PARTS пропонує на вибір тут https://ukrparts.com.ua/category/katushka-zajiganiya/c-195/ великий асортимент деталей під різні марки та моделі автомобілів. Система фільтрів спрощує підбір, а додаткову допомогу можна отримати від консультантів магазину.

 

 

peredplata