Хоча консервативні поціновувачі міцного алкоголю переконані в тому, що кукурудзяне віскі потрібно вживати в чистому вигляді, цей шляхетний напій став основою багатьох відомих у всьому світі міксів. Розбавлення бурбона іншими спиртними та безалкогольними напоями дає змогу забезпечити неповторні враження від його вживання. У цій статті ви знайдете декілька вишуканих рецептів для справжніх гурманів. У ролі основного інгредієнта рекомендуємо використовувати віскі від преміальних брендів: Wild Turkey, Maker’s Mark, Jim Beam та Four Roses.
-
Whiskey Sour
Ідея створення цього міксу приписується Джеррі Томасу — відомому на весь світ бармену зі Штатів. Йому вдалося віднайти збалансоване поєднання бурбона, цукрового сиропу та лимонного соку. На сайті МАУДАУ можна дізнатися, скільки коштує Jim Beam в Україні, та замовити пляшку для алкогольних експериментів. Список компонентів:
- елітний бурбон — 45 мл;
- сік лимона — 30 мл;
- цукровий (кленовий) сироп — 15 мл;
- яєчний білок — декілька крапель на свій смак;
- кубики льоду.
Рецептура: у шейкері змішувати бурбон, цукровий сироп, яєчний білок і лимонний сік, доки не утвориться густа біла піна. Через барне ситечко перелийте коктейль у келих, на одну третину наповнений кубиками льоду. Прикрасити можна скибкою апельсина або лимона.
-
Old Fashioned («старомодний»)
Рецептура цього легендарного міксу вигадали наприкінці позаминулого століття на «батьківщині» бурбона — у штаті Кентуккі. Характерну терпкість спиртного ненав’язливо відтіняє цукор, а неочікувані трав’яні нотки з’являються завдяки міцній настоянці. Компоненти:
- бурбон класичний — 50 мл;
- содова — 15 мл;
- бітер Ангостура — 5 мл;
- рафінований цукор — 2 шматочки;
- лід та апельсинова цедра.
В охолоджений келих типу «рокс» кладемо цукор і додаємо декілька крапель Ангостури. Розминаємо цукор за допомогою мадлера або ложки. Кидаємо кубики льоду, потім наливаємо бурбон і содову (для зниження градуса), ретельно перемішуємо. Прикрашають напій апельсиновою цедрою.
-
Mint Julep (М’ятний Джулеп)
Ще одна культова рецептура, «народжена» в Кентуккі. Уже в XIX столітті там зрозуміли, що кукурудзяне віскі чудово доповнює смак м’яти. До речі, коктейль «Мінт Джулеп» подають на щорічних змаганнях із кінного спорту, які проводяться в південних штатах. Міцні напої від всесвітньо відомих брендів можна придбати в маркеті алкогольних штук MAUDAU. Інгредієнти:
- бурбон — 60 мл;
- проста дистильована вода — 2 ч. л.;
- м’ята — 12 свіжих листків;
- цукрова пудра — 1 ч. л.;
- колотий лід.
Охолоджуємо келих, потім додаємо м’яту та цукрову пудру, наливаємо воду. Інгредієнти потрібно розминати ложкою мінімум 1 хвилину, важливо, щоб цукор повністю розчинився у воді. Даємо міксу відстоятися протягом 5 хвилин, потім наливаємо приблизно 40 мл бурбона й кидаємо в келих лід. Ретельно перемішуємо інгредієнти, після чого доливаємо решту віскі та випиваємо одним ковтком. Прикрашати цей мікс заведено гілочками м’яти.