Добірка коктейлів з елітним бурбоном

Хоча консервативні поціновувачі міцного алкоголю переконані в тому, що кукурудзяне віскі потрібно вживати в чистому вигляді, цей шляхетний напій став основою багатьох відомих у всьому світі міксів. Розбавлення бурбона іншими спиртними та безалкогольними напоями дає змогу забезпечити неповторні враження від його вживання. У цій статті ви знайдете декілька вишуканих рецептів для справжніх гурманів. У ролі основного інгредієнта рекомендуємо використовувати віскі від преміальних брендів: Wild Turkey, Maker’s Mark, Jim Beam та Four Roses.

  1. Whiskey Sour

Ідея створення цього міксу приписується Джеррі Томасу — відомому на весь світ бармену зі Штатів. Йому вдалося віднайти збалансоване поєднання бурбона, цукрового сиропу та лимонного соку. На сайті МАУДАУ можна дізнатися, скільки коштує Jim Beam в Україні, та замовити пляшку для алкогольних експериментів. Список компонентів:

  1. елітний бурбон — 45 мл;
  2. сік лимона — 30 мл;
  3. цукровий (кленовий) сироп — 15 мл;
  4. яєчний білок — декілька крапель на свій смак;
  5. кубики льоду.

Рецептура: у шейкері змішувати бурбон, цукровий сироп, яєчний білок і лимонний сік, доки не утвориться густа біла піна. Через барне ситечко перелийте коктейль у келих, на одну третину наповнений кубиками льоду. Прикрасити можна скибкою апельсина або лимона.

  1. Old Fashioned («старомодний»)

Рецептура цього легендарного міксу вигадали наприкінці позаминулого століття на «батьківщині» бурбона — у штаті Кентуккі. Характерну терпкість спиртного ненав’язливо відтіняє цукор, а неочікувані трав’яні нотки з’являються завдяки міцній настоянці. Компоненти:

  1. бурбон класичний — 50 мл;
  2. содова — 15 мл;
  3. бітер Ангостура — 5 мл;
  4. рафінований цукор — 2 шматочки;
  5. лід та апельсинова цедра.

В охолоджений келих типу «рокс» кладемо цукор і додаємо декілька крапель Ангостури. Розминаємо цукор за допомогою мадлера або ложки. Кидаємо кубики льоду, потім наливаємо бурбон і содову (для зниження градуса), ретельно перемішуємо. Прикрашають напій апельсиновою цедрою.

  1. Mint Julep (М’ятний Джулеп)

Ще одна культова рецептура, «народжена» в Кентуккі. Уже в XIX столітті там зрозуміли, що кукурудзяне віскі чудово доповнює смак м’яти. До речі, коктейль «Мінт Джулеп» подають на щорічних змаганнях із кінного спорту, які проводяться в південних штатах. Міцні напої від всесвітньо відомих брендів можна придбати в маркеті алкогольних штук MAUDAU. Інгредієнти:

  1. бурбон — 60 мл;
  2. проста дистильована вода — 2 ч. л.;
  3. м’ята — 12 свіжих листків;
  4. цукрова пудра — 1 ч. л.;
  5. колотий лід.

Охолоджуємо келих, потім додаємо м’яту та цукрову пудру, наливаємо воду. Інгредієнти потрібно розминати ложкою мінімум 1 хвилину, важливо, щоб цукор повністю розчинився у воді. Даємо міксу відстоятися протягом 5 хвилин, потім наливаємо приблизно 40 мл бурбона й кидаємо в келих лід. Ретельно перемішуємо інгредієнти, після чого доливаємо решту віскі та випиваємо одним ковтком. Прикрашати цей мікс заведено гілочками м’яти.

peredplata