Герої України з Буковини отримали сертифікати на квартири від Зеленського

Герої України з Буковини отримали сертифікати на квартири від Президента України.
 
Володимир Зеленський особисто вручив документи полковнику Роману Мамавку та молодшому сержанту Богдану Магалясу.
 
Уродженець села Коболчин Сокирянської громади Роман Мамавко захищає Україну з 2014 року. Спершу він був учасником АТО та операції Об’єднаних сил на Сході України, після повномасштабного вторгнення обороняв місто Попасна на Луганщині. Під його командуванням військові змогли стримувати окупантів на цій ділянці фронту та на дати ворогу можливості підтягнути резерви у напрямку Києва та ключових міст України.
 
 
Уродженець села Вартиківці Кельменецької громади Богдан Магаляс став на захист Батьківщини навесні 2022 року. До того він жив і працював за кордоном, але у момент початку повномасштабного вторгнення перебував в Україні у відпустці. Отримавши повістку, Богдан вступив до лав армії. Хоча раніше він не служив і за фахом був електромеханіком, став бойовим медиком. Пройшов навчання у Тернополі та Іспанії, а також спеціальну підготовку в Академії сухопутних військ у місті Толедо.
💙💛Загалом президент вручив 30 сертифікатів на квартири воїнам зі складу Сил оборони, яким присвоєно звання Героя України, та родинам полеглих Героїв.
Джерело: ОВА

peredplata