У Чернівцях з понеділка Центр Стерилізації буде проводити відлов безпритульних собак

Протягом декількох наступних днів у Чернівцях Центр Стерилізації буде проводити відлов безпритульних собак.
 
Про це інформує Чернівецька міська рада. 
 
Зокрема зазначається, що згідно виконання п. 10 Порядку регулювання чисельності тварин, що не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини, та безпритульних тварин, а також їх розміщення на відповідних підприємствах, в установах та організаціях чи повернення до ареалу перебування (місць вилову), затвердженого постановою КМУ від 24.06.2022 р. № 720, просимо розмістити наступне оголошення на сайті міської ради:
 
“МКП “Центр стерилізації тварин” впродовж 19-23 лютого 2024 року заплановано провести заходи з вилову безпритульних тварин:
– 19.02.2024 р. – заявки громадян;
– 20.02.2024 р. – мікрорайон Роша;
– 21.02.2024 р. – вул. Південно-Кільцева;
– 22.02.2024 р. – вул. Головна та прилеглі вулиці;
– 23.02.2024 р. – мікрорайон “Садгора”.
 
Місцезнаходження карантинних майданчиків з тимчасового утримання тварин – територія МКП “Центр стерилізації тварин”.”
 
 
Що відбувається далі?
 
Мкп “Центр стерилізації тварин” – це комплекс, де тварини отримують належний медичний та соціальний догляд і здоровими та стерилізованими повертаються в рідне середовище.
 
Це єдина організація в області, яка має ліцензію на використання спеціальних речовин, які використовуються щоб на деякий час заспокоїти або приспати собаку. Та їх використовують виключно в екстремальних випадках, тож собак відловлюють вручну або за допомогою сіток-утримувачів.
 
Після відлову кожну тварину ретельно оглядає лікар та розміщують у спеціальні карантинні бокси. Якщо тварина здорова, проводять стерилізацію та чіпування і спостерігають впродовж наступних 10 днів, після чого повертають в те середовище, звідки її забрали.
 
Мешканців міста просять не перешкоджати роботі працівників Центру Стерилізації.

peredplata