Ведмедицю, яка поранила 5-х людей у Словаччині, виявили дроном та застрелили

Проблемний ведмідь, який бігав вулицями Ліптовського Мікулаша у Словаччині, налякав жителів. Перед тим, як покинути місто, він поранив кількох людей. У районі оголосили надзвичайну ситуацію, а ймовірно скажену тварину шукала спеціальна бригада поліції та мисливців.

Наразі стало відомо, що тварини вже немає в живих. Згідно з інформацією словацької Державної охорони природи, спеціальна група ідентифікувала проблемну особину за допомогою спеціального дрона у вівторок (26 березня) ввечері між районами Іляново та Заважна Поруба Ліптовського Мікулаша. Ведмедя шукали десять днів після того, як він наробив галасу в місті.

Виявилося, що це трирічна ведмедиця вагою майже 70 кілограмів.

Місто Ліптовський Мікулаш вже скасувало надзвичайний стан, але він продовжує діяти в усьому районі. У групі реагування стверджують, що пересування містом, а також його околицями наразі безпечні для мешканців.

«Ведмедя, який поранив 5-х людей у Ліптовському Мікулаші, було успішно застрелено вчора о 21:50. Для його ідентифікації використовувався дрон. Дякую всім виборцям», – написав міністр довкілля Словаччини Томаш Тараба.

Після нападу ведмедя у місті посилили патрулі поліції та мисливських товариств. Ліптовський Мікулаш оголосив про надзвичайний стан і попросив жителів не виходити за межі житлових районів, особливо вранці та ввечері. Державна охорона природи Словацької Республіки встановила камери-пастки. Через десять днів тварину знайшли та ліквідували.

Нагадаємо в неділю, 17 березня, у центрі словацького міста Ліптовський Мікулаш ведмідь напав на п’ятьох людей. Для пошуку ведмедя залучили найкращий в Європі дрон.

peredplata

Залишити відповідь