У Чернівцях попрощалися з відомим бандуристом Василем Пиндиком

Сьогодні, 13 травня, у Чернівецькій обласній філармонії ім. Д. Гнатюка відбулося прощання із Заслуженим артистом України та патріотом Василем Пиндиком.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

Бандурист вже дуже багато років працював у Чернівецькій обласній філармонії ім. Д. Гнатюка, був солістом буковинського ансамблю та камерного хору. Також часто гастролював із сольними концертами по області.

Серце артиста зупинилося 10 травня, на 81 році життя.

“Василь Пиндик був єдиним бандуристом у філармонії. Він дуже багато знав про історію України та ділився своїми знаннями з усіма навколишніми. Він знав дуже багато творів, слова з них клав на музику”, – ділиться Заслужена артистка України Марія Фантух

 

Концертмайстриня розповідає, що допомогла бандуристу провести три сольні концерти.

“У нас у репертуарі було до ста творів, які Василь виконав під час своїх концертів. Він знаходив дуже цікаві та автентичні твори, оскільки любим свою роботу, як Бога. Виконував також стрілецькі пісні, старовинні українські побутові”, – каже концертмайстриня Світлана Дейбук.

Довідково:

Народився Василь Пиндик 26 січня 1944 року на хуторі Андріївка села Великополовецьке Сквирського району Київської області.
У 1968 р. закінчив студію з підготовки акторських кадрів Міністерства культури при державній заслуженій капелі бандуристів УРСР, у 1972 р. — Рівненське музичне училище.

У 1972—1977 рр. працював директором Степанської музичної школи на Рівненщині, у 1977—1992 рр. — художній керівник капели бандуристів Чернівецького університету, з 1992 р. — соліст-бандурист Буковинського ансамблю пісні й танцю Чернівецької філармонії.

peredplata

1 thought on “У Чернівцях попрощалися з відомим бандуристом Василем Пиндиком

Comments are closed.