Донька легендарного буковинця Леонтія Сандуляка отримала посмертну нагороду батька

Він відстоював ідею становлення незалежної Української держави й був переконаний, що молодь має бути політично активною.
Леонтій Іванович Сандуляк направду легендарна особистість.
Він був першим у багатьох речах: перший доктор медичних наук, професор; перший демократично обраний народний депутат СРСР останнього скликання від міста Чернівці та Глибоцького району (44-й виборчий округ, куди входив і нинішній Герцаївський район, який відновлено за його клопотанням у 1989 році); перший голова Чернівецької крайової організації Народного руху України та один із засновників Народного руху України; перший голова Зеленого руху Буковини; перший Надзвичайний і Повноважний Посол України в Румунії.
Разом із Левком Лук’яненком Леонтій Іванович був співавтором «Акта проголошення незалежності України».
На жаль, торік Леонтій Іванович відійшов у засвіти. Та його ім’я назавжди ввійшло в історію нашого краю та України. А одна з важливих вулиць міста Чернівці названа його ім’ям.
Сьогодні  голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко зустрівся із Людмилою Шупенюк, дочкою легендарного діяча, та вручив їй посмертну нагороду батька. Леонтія Сандуляка вшановано Почесною відзнакою Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною».
Джерело: Чернівецька обласна рада

peredplata

Залишити відповідь