Америка з Україною

Америка з УкраїноюНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:

-Українська православна церква США закликала УПЦ КП і УАПЦ якнайшвидше об\’єднатись і попросила Вселенського патріарха Варфоломея надати автокефалію православним України

Чимало священників і релігіознавців, фахівців з канонічного права небезпідставно остерігаються, що УПЦ МП може підступно скористатися розбратом між УПЦ КП і УАПЦ й перехопити та використати Томос патріарха Константинопольського Варфоломея у своїх цілях.

Адже де-факто і де-юре Єдиної помісної правосланої церкви в Україні не існує. Тож кому, якій саме церкві буде дарований патріархом Варфоломеєм Томос – НЕВІДОМО!

Тому, Постійна конференція єпископів Української православної церкви США підтримала прохання до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві і закликала УПЦ КП і УАПЦ якнайшвидше об\’єднатись.

Про це повідомляється на сайті УПЦ США!

Довідка! УПЦ США була організована в 1919 році групою українців в Америці. У 1924 році її очолив єпископ Української автокефальної православної церкви (УАПЦ) Іван Теодорович. У 1995 році велика частина парафій відійшла під юрисдикцію Константинопольського патріархату, в 1998 році чотири парафії перейшли до УПЦ КП.

Святі отці УПЦ КП і УАПЦ! Не гайте часу і об\’днайте церкви в одну Єдину помісну православну церкву України. Ворог не спить!

peredplata