Підприємцю з Буковини, якого підозрюють у хабарі Мунтяну, обрали запобіжний захід. Розмір застави – 5 млн 44 тис 800 гривень..

Підприємцю, якого підозрюють в наданні хабаря голові Чернівецької обласної ради Івану Мунтяну обрали запобіжний захід у вигляді застави в понад 5 мільйонів гривень.

Про це повідомляється на Фейсбук сторінці Вищого антикорупційного суду України

ВАКС обрав запобіжний захід підприємцю, причетному до надання неправомірної вигоди голові Чернівецької облради

Сьогодні, 12 лютого, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід у вигляді застави підприємцю із Чернівців, якого підозрюють у наданні неправомірної вигоди голові Чернівецької обласної ради. Розмір застави – 5 млн 44 тис 800 гривень.

На підозрюваного також покладено додаткові обов’язки до 12 квітня 2020 року включно. Він зобов’язаний: прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора або суду; не відлучатися з міста Чернівці без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваним та свідками у даному кримінальному провадженні; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України, а також носити електронний засіб контролю (браслет).

Заставу може внести як підозрюваний, так й інша фізична або юридична особа, не пізніше п’яти днів з дня обрання запобіжного заходу. Якщо застава не буде внесена, то до підозрюваного застосують більш жорсткий запобіжний захід.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 КК України.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо заставу не внесуть, то до підозрюваного застосують жорсткіший запобіжний захід, – зокрема пише МБ.

Раніше повідомлялось, що САП повідомила про підозру голові облради Івану Мунтяну за ймовірне отримання хабара в 180 тисяч доларів за передачу в оренду комунального санаторію “Брусниця”. Нині йому обирають запобіжний захід. САП просить арештувати Мунтяна на 60 днів із заставою 15,1 млн грн.

Водночас про підозру повідомили приватному підприємцю, який ймовірно передав хабар. За даними ЗМІ, це Юрій Кушнір.

Раніше НАБУ оприлюднило телефонну розмову, в якій, за їхньою версією, Іван Мунтян каже співрозмовнику створити фірму для конкурсу з оренди санаторію “Брусниця”, а “фірма має бути співвласницею тієї, що є у Тарашанах”.

Згідно з інформацією на сайті міністерства юстиції, у Тарашанах зареєстрована фірма “Буковинський Хутір”. Власницею фірми є Марія Кушнір. Фірма “Буковинський Хутір” є власницею 50% акцій фірми ТОВ “Буковинський оздоровчий комплекс “Брусниця”, яке зрештою виграло конкурс на оренду санаторію. Його створили за два дні до нього.

У закритій ухвалі Вищого антикорупційного суду, яка опинилась у розпорядженні Суспільного, йдеться про те, що Іван Мунтян сказав Юрію Кушніру дати йому 200 тисяч доларів, тоді Мунтян посприяє передачі в оренду санаторію “Брусниця” на 49 років.

Згідно з цією ухвалою, детективи НАБУ проводили обшуки на робочому місці Юрія Кушніра – на підприємстві “БАТ-ЦЕНТР”. Воно розташоване у Чернівцях на вулиці Південно-Кільцевій. За цією ж адресою зареєстрований ТОВ “Буковинський оздоровчий комплекс “Брусниця”. Під час обшуку у кабінеті вилучили 64 000 доларів. Представник Юрія Кушніра сказав у суді, що саме ці гроші, зазначені в деклараціях дружини та доньки Юрія Кушніра. 

peredplata