У Чернівцях може з’явитися вулиця письменника Василя Кожелянка.

У Чернівцях топонімічна комісія міської ради пропонує назвати дві вулиці у новій житловій забудові міста на честь відомого буковинського письменника і журналіста Василя Кожелянка та колишнього міського голови Володимира Доцюка.

Відповідне рішення топонімічна комісія ухвалила на своєму засіданні сьогодні, 2 березня, повідомив кореспонденту molbuk.ua член комісії, депутат міськради Тарас Бабух.

 

За його словами, йдеться про проектовані житлові вулиці на території житлової забудови, обмеженої вулицями Сторожинецькою, Шухевича, Мукачівською, Євпаторійською, Кошового та Канівською.

Як зазначив Бабух, топонімічна комісія ухвалила рішення щодо найменування двох нових вулиць на честь Василя Кожелянка та Володимира Доцюка.

Згідно з процедурою, надалі це питання мають розглянути на громадських слуханнях, після чого в міськраді буде створено відповідний проект рішення, який винесуть на розгляд сесії міськради.

Довідка.

У Чернівцях може з’явитися вулиця письменника Василя Кожелянка

Василь Кожелянко – відомий український письменник, журналіст. Він народився 1 січня 1957 року в селі Кам’яна Сторожинецького району. Він був автором низки романів, оповідань та поетичних збірок. Найвідоміші серед виданих книг – “Дефіляда в Москві”, “Конотоп”, “Тероріум”, “Срібний павук”, “Третє поле”, “Ефіопська Січ”, “Діти застою” та інші. Помер раптово 22 серпня 2008 року від серцевого нападу.

У Чернівцях може з’явитися вулиця письменника Василя Кожелянка

Володимир Доцюк – багаторічний міський голова Чернівців. Народився 1 лютого 1936 року. На посаді керівника міста перебував з 1972 по 1985 рік. За заслуги перед громадою і містом та з нагоди 600-річчя Чернівців Володимир Доцюк був нагороджений медаллю “На славу Чернівців”, а в жовтні 2012 року Володимиру Федоровичу було присвоєне звання почесного громадянина міста. 28 листопада 2012 року Володимира Федоровича Доцюка не стало. Похований у Чернівцях.

peredplata