Коронавірус в Україні Актуальна статистика підтверджених випадків захворювання на Covid-2019 https://zaxid.net/statti_tag50974/.

Станом на ранок 24 березня в Україні кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом Covid-2019 – 97 (+24 за останню добу):

  • Чернівецька область – 38
  • Київ – 29
  • Київська область – 15
  • Івано-Франківська область – 5
  • Житомирська область – 2
  • Дніпропетровська область – 2
  • Львівська область – 2
  • Тернопільська область – 2
  • Донецька область – 1
  • Черкаська область – 1

Летальні випадки – 3 (у Житомирській, Чернівецькій та Івано-Франківській областях).

Вилікувалися – 1 (Чернівецька область).

Кількість отриманих Центром громадського здоров’я підозр на Covid-2019 – 756 (620 негативні, 52 досліджуються).

Українці у світі: 18 на лікуванні, 3 летальні випадки (в Італії), 6 вилікувалися.

Загалом у світі: понад 382 тисяч випадків зараження, 16,5 тисяч летальних, майже 102 тисячі людей вилікувалася.

Що було раніше

23 березня повідомили про другий офіційно зафіксований випадок Covid-2019 у Тернопільській області. За інформацією МОЗ, житель Монастириського району до появи симптомів відвідував похорон, на якому був священик із Заліщиків, у якого діагностували коронавірус кілька днів тому. Ще 10 нових випадків підтвердили в Київській області.

24 березня кількість інфікованих коронавірусом у Чернівецькій області зросла на 13 людей.

***

22 березня стало відомо про перший випадок Covid-2019 в окупованому Криму. Пізно увечері ЦГЗ повідомив, що упродовж 22 березня в Україні зафіксовані 26 нових випадків захворювання на коронавірус Covid-2019. У цьому зведенні ЦГЗ відсутній випадок захворювання у Харківській області, про який інформували 20 березня. Як пише «Радіо Свобода», харків’янка, у якої діагностували коронавірус, перебуває в Київській області і після виявлення хвороби в область не поверталася.

У Львові коронавірус діагностували у львів’янки, яка 8 березня повернулася з Австрії і перебувала на самоізоляції.

***

21 березня про перший випадок захворювання на коронавірус повідомили на Волині – експрес-тести показали позитивний результат. Проте пізніше лабораторні дослідження не підтвердили діагноз.

Того ж дня, ще про 7 нових випадків коронавірусу у Києві повідомив​ Віталій Кличко. Тести підтвердили діагноз у двох жінок – 29-ти та 39-ти років та п’яти чоловіків віком від 31 до 50 років.

Інфікований нардеп Сергій Шахов повідомив, що його колега з групи «Довіра» 43-річний Сергій Вельможний теж захворів на коронавірус.

***

20 березня чернівчанин, у якого першого в Україні діагностували коронавірус, отримав другий негативний результат тесту, тобто він став першою людиною в Україні, яка вилікувалася від Covid-2019.

В Італії від коронавірусу померла 61-річна заробітчанка з Львівщини. Цього ж дня діагноз підтвердився у 59-річної українки в Італії, яка теж померла.

Також 20 березня у Львові діагностували перший випадок захворювання на коронавірус. 58-річний львів’янин 13 березня повернувся з Німеччини, позитивний результат тестування підтвердили дві приватні лабораторії у Львові та Києві. Він не мав симптомів, проте здав аналізи про всяк випадок. Наразі він все ще не має симптомів хвороби, проте його аналізи взяли для повторного дослідження.

Ще по одному випадку цього ж дня діагностували в Івано-Франківській, Харківській, Київській та Тернопільській областях, ще 10 – у Чернівецькій. Зокрема, на Тернопільщині інфікованим виявився священик, у Харківській області – дружина заступника голови Харківської облради Володимира Скоробагача.

***

19 березня коронавірус діагностували у 56-річного житомирянина, який нещодавно повернувся з Австрії, а також у ще однієї людини в Києві. Пізніше того ж дня стало відомо про два випадки захворювання на Covid-2019 у подружжя з Дніпропетровської області, яке нещодавно повернулося з Франції.

Цього ж дня підтвердився діагноз Covid-2019 у 56-річної жінки з Івано-Франківщини, яка померла 17 березня в інфекційній лікарні. Ще 5 нових випадків діагностували в Чернівцях.

***

17 березня підтвердилися ще 7 діагнозів коронавірусу: у 44-річного чоловіка з Київщини, який був за кордоном, та у шести людей з Чернівецькій області, які контактували з хворим на коронавірус. 33-річна жінка померла напередодні, 16 березня, діагноз коронавірус підтвердився наступного дня. За інформацією Чернівецької ОДА, причиною смерті була важка супутня неврологічна патологія. Також серед хворих особи віком 31 та 18 років, троє дітей віком 10 років, рік і 10 місяців та шість місяців. За інформацією Центру громадського здоров’я, більшість хворих переносять Covid-2019 як звичайну ГРВІ.

18 березня стало відомо, що 44-річний чоловік з Київщини, у якого виявили коронавірус, – народний депутат Сергій Шахов. Також увечері 18 березня підтвердився діагноз коронавірус у ще двох людей – у Київській та Донецькій областях, зокрема, у 52-річного маріупольця, який повернувся з Єгипту, та у дружини нардепа Сергія Шахова.

***

16 березня у Чернівецькій області підтвердили два випадки зараження коронавірусом у двох жінок. Одна з них нещодавно повернулася з Італії, інша – контактувала з хворим на Covid-2019. Стан обох жінок стабільний, їх ізолювали та надають їм необхідне симптоматичне лікування.

Крім того, 16 березня МЗС України повідомило, що за кордоном перебувають шестеро українців, хворих на коронавірус: по двоє у Німеччині та Італії і по одному в Молдові й ОАЕ. П’ятеро українців за кордоном одужали, одна жінка в Італії померла. Пізніше у Польщі підтвердився діагноз коронавірус ще у двох чоловіків.

Увечері 16 березня у Києві підтвердилися ще два випадки зараження коронавірусом. Студент відвідував хвору на коронавірус жінку з Житомирщини разом із її онукою, він перебуває на лікуванні в Олександрівській лікарні столиці. Другий випадок – жінка, яка нещодавно відвідувала курорт у Франції. Наразі вона перебуває в самоізоляції під наглядом лікарів і отримує лікування вдома.

Цього ж дня чернівчанин, у якого першого в Україні діагностували коронавірус, отримав перший негативний результат тесту. За словами голови Чернівецької ОДА Наталії Гусяк, говорити про повне одужання можна буде лише після другої негативної проби.

***

13 березня в Україні зафіксували перший летальний випадок від коронавірусу – померла 71-річна жінка з Радомишля. Її поховали наступного дня без присутності родичів, які перебували на самоізоляції.

Також 13 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що в окупованій Горлівці на Донеччині виявлено 12 випадків захворювання на коронавірус.

***

12 березня в Україні підтвердилося ще два випадки зараження коронавірусом. У 64-річного чоловіка з Чернівецької області дружина нещодавно повернулася з Італії, його стан був задовільний. 71-річна з Радомишля на Житомирщині на початку березня повернулася з Польщі, після чого себе зле почувала, проте не звернулася до лікарів. 12 березня її терміново госпіталізували.

***

3 березня в Україні зафіксували перший випадок захворювання на коронавірус. Чоловік з Чернівецької області разом з дружиною подорожував Італією, під час перетину кордону симптомів хвороби в нього не було, після цього подружжя перебувало в самоізоляції. 29 лютого в чоловіка виникли додаткові симптоми, схожі на коронавірус, відтак його забрали до інфекційної лікарні та взяли необхідні аналізи. 3 березня діагноз підтвердився.

https://zaxid.net/statti_tag50974/

peredplata