Хабарники буковинських лісів

За процесуального керівництва прокуратури Чернівецької області спільно з слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області затримано одного із керівників державного лісогосподарського підприємства за одержання неправомірної вигоди службовою особою повторно, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Так, посадовець вимагав та отримав неправомірну вигоду у розмірі 14 600 грн. від суб’єкта господарювання за сприяння у визначенні його переможцем під час проведення аукціону з продажу лісодеревини. 26 травня 2020 року зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання другої частини неправомірної вигоди в сумі 12 200 грн.

На даний час у кримінальному провадженні проводяться невідкладні слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру, обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

peredplata