ЗЕЛЕНСЬКОГО ЗАКЛИКАЮТЬ ЗВІЛЬНИТИ ЗАСТУПНИКА ГОЛОВИ ОП ТРОФІМОВА – ЛОБІСТА МОСПАТРІАРХАТУ.

На сайті Офісу президента зареєстрована петиція з вимогою звільнити першого заступника керівника ОП Сергія Трофімова.

Про це повідомляє “Прямий”.

Автори петиції вказують, що Трофімова треба звільнити, бо “його перебування на посаді несе загрозу національним інтересам, створює передумови для посилення впливу держави-агресора та не сприяє встановленню в країні атмосфери релігійної терпимості та взаємопорозуміння”.

Українські ЗМІ писали, що саме Трофімов, колишній продюсер “95 кварталу”, який не приховує своїх симпатій до Російської Церкви, є куратором процесів у релігійній сфері в Офісі Зеленського.

Нагадаємо, раніше Трофімов потрапив у скандал з секретарем Чернівецько-Буковинської єпархії, архимандритом УПЦ МП Нікітою. Той зустрівся з першим заступником голови ОП під стінами Чернівецької ОДА та попросив “посприяти” у відносинах з представниками Православної Церкви України.

Архимандрит УПЦ МП почав жалітися на дії представників ПЦУ. У відповідь на це Трофімов сказав: “Ми зробимо все, щоб це зупинити, виправити”.

Перший заступник голови Офісу президента Трофімов пообіцяв особисто вивчити факти перереєстрації храмів УПЦ на Буковині.

Згодом Трофимов під час бесіди з журналістом і бізнесменом Дмитром Гордоном заявив, що попередня влада дискредитувала мільйони українців тим, що втручалася в справи релігії, нав’язувала певну точку зору.

Трофимов тпідкреслив сказав, що особисто вважає Предстоятеля УПЦ МП Онуфрія справжнім монахом, який своїм праведним життям довів, що він гідний бути на чолі Української Церкви.

https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/80379/?fbclid=IwAR1skd9YIPFjpQ67IY5qRAmIOBXq3AGfbOFmsvjOW0Kld65BtpCaLrUL0yw

peredplata