Відбулися перші засідання територіальних виборчих комісій на Буковині.

 

Чернівецька обласна та Чернівецька міська територіальні виборчі комісії  12 серпня провели перші  засідання щодо організації та планування своєї роботи.  Члени ТВК прийняли присягу. Кворум був. Зазначимо, що відповідно до виборчого законодавства ТВК повинні були вперше засідати не пізніше 12 серпня.

Чернівецька обласна комісія, що  знаходиться  за адресою: м. Чернівці, вул. Грушевського 1 (приміщення ОДА) розпочала свою роботу вчасно.

З 18 членів комісії присутні ми були 15.

На платній основі працюватимуть:  голова комісії Микола Каспрук  («Голос») та двоє членів комісії –Іван Котельов (Опозиційна платформа «За життя» ) та Мальвіна Псарюк («Студентська партія України). При цьому, секретар  Ігор Ковбас («Опозиційна платформа «За життя») та заступник голови  комісії Андрій Ходоровський («Слуга народу») виконуватимуть свої обов’язки безоплатно.   На засіданні затвердили  кількісний склад штатних працівників, він налічуватиме 10  фахівців.

За словами довготермінового спостерігача ОПОРИ, засідання пройшло без конфліктів.

Чернівецька міська комісія, що знаходиться за адресою: м. Чернівці,  вул. Емінеску 2, також розпочала свою роботу без запізнень. З 18 членів комісії –  відсутні 6, присутні 12.

На платній основі працюватимуть:  голова комісії Анжела Саінчук (ВО «Батьківщина»), її заступниця Світлана Король (« Опозиційна платформа «За життя»)  та секретар комісії  Василь Рачинський («Голос»). На засіданні також затвердили  кількісний склад штатних працівників.

Щодо технічного забезпечення комісій, то комісії не забезпечені усім необхідним, тому члени ТВК звернулися до місцевих органів влади з метою створення умов для ефективної роботи комісій та доукомплектування всім необхідним.

Слід зазначити, що належних умов для людей з інвалідністю не створено: пандуси та ліфти відсутні, а засідання проходитимуть не на перших поверхах приміщень. 

За інформацією довготермінових спостерігачів ОПОРИ інформаційні стенди у Чернівецькій обласній та у Чернівецькій міській ТВК відсутні.

Під час перших засідань члени виборчих комісій визначили ти затвердили графік роботи комісій.

Чернівецька міська працюватиме з 9:00 до 18:00, перерва з  13:00 до 14:00

Чернівецька обласна працюватиме також  з 9:00 до 18:00, перерва з  13:00 до 14:00

У святкові та вихідні комісії працюватимуть згідно графіку чергувань.

Зазначимо, що інформацію про партійний склад комісій у Чернівецькій області можна знайти на сайті ОПОРИ.

peredplata