У школах Буковини на коронавірус захворіли 19 учнів та 41 учитель

Із 1 вересня на Буковині 67 учасників навчального процесу захворіли на коронавірус. Це 19 учнів, 41 учитель та 7 технічних працівників. У статусі контактних перебувають 200 осіб.

Про це вчора, 14 вересня, під час пресконференції розповіла заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко.

“Чернівецька область одна з перших в Україні розпочала організацію дистанційних занять. До першого вересня освітянська спільнота Буковини підготувала три моделі навчання – очну, дистанційну та змішану. Наразі дистанційна форма діє у 211 закладах освіти нашої області. Це число коригується відповідно до змін зон карантину та епідеміологічної ситуації. Так, від сьогодні заклади освіти у Вижницькому, Глибоцькому та Заставнівському районах перейшли до очної форми навчання, а дві школи у Сокирянському та Хотинському районах змушені були розпочати заняття дистанційно, через те, що їхні учні та вчителі захворіли на коронавірус”, – сказала Ірина Ісопенко.

Також заступниця голови ОДА зазначила, що 26,4% буковинських сімей не мають технічної можливості навчатися вдома. Для них розробили інформаційні бокси, а також вони отримують завдання від вчителів одразу на два тижні. Це питання на контролі у органів місцевого самоврядування та директорів закладів освіти. Так, голови Вижницької, Мамаївської та Кіцманської ОТГ тимчасово передають комп’ютери сім’ям, діти яких не мають змоги займатися дистанційно.

До того ж, у Чернівецькій області працює “гаряча лінія” з питань організації дистанційного навчання. За три дні до неї надійшло 27 звернень. Вони розглядаються Департаментом освіти і науки Чернівецької ОДА та врегульовуються спільно з керівниками органів управлінь освіти районних держадміністрацій, міських рад, об’єднаних територіальних громад та директорами навчальних закладів.

peredplata