Пoчaлоcь! В Криму з самого ранку cтрaшнa бiдa: Жителі у відчаї почали красти один у одного воду, “влада” безсила.

Незважаючи на те, що якість води в окупованому Криму далеко не ідеальна, кримчани сьогодні готові йти на все, щоб зробити хоча б невеликий водний запас.

У соцмережах повідомляють про жахливу якість  води в  Криму . Так, в багатоквартирних будинках  Сімферополя  з кранів тече вміст вигрібних ям приватного сектора. Крім того, в столиці окупованого Криму мешканці одних багатоквартирних будинків навчилися красти воду у мешканців інших будинків. “Влада” безсилі і нічого не можуть зробити, повідомляє  Діалог.UA.

“Гендиректор” підконтрольного окупаційним “владі” півострова підприємства “Вода Криму” Віктор Баженов розповів, що в районі вулиці Чонгарському в Сімферополі в  водовід , по якому подається вода в будинку, потрапив вміст … вигрібних ям будинків приватного сектора. Справа в тому, що продірявився ділянку міського водоводу, прокладеного в мікрорайоні, який не має каналізацією. В результаті в трубах утворився, як кажуть фахівці, “підсмоктування”, в результаті чого в міську систему водопостачання потрапили стоки з вигрібних ям. І ця вода, що є по суті нечистотами, полилася з кранів жителів Сімферополя.

Розповів Боженов і про іншу проблему. Мешканці будинків, через які проходять міські водопостачальні комунікації, перекривають засувки, і вода не надходить далі, але в будинку тиск води нормалізується, і вона “добиває” до 9-го поверху.

“Скоро небезпечно буде на вулиці з пляшкою води з’явитися. До речі, вода подорожчала в магазинах по всьому Криму”, – прокоментував блогер “Кримський бандерівець” ситуацію на своїй сторінці в Twitter.

Нагадаємо,  важливий для Криму водойму виявився на межі висихання . За даними окупантів, води вистачить лише до січня 2021 роки, якщо осінь і майбутня зима буде безосадочними.

Також в Криму на тлі водної проблеми заявили,  що потрібно забути про гордість і просити Україну про допомогу.

Джерело

peredplata