Чергова кібератака на США

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Найбільший нафтопродуктовий трубопровід США Colonial Pipeline з Техасу до Нью-Йорка зупинений через кібератаки.
Про інцидент на трубопроводі, який щодня перекачує 2,5 млн барелів бензину, дизельного і авіапалива, забезпечуючи в тому числі метро Нью-Йорка доповіли президентові Джо Байдену, пише Bloomетроberg.
Джерела The Washingtion Post з числа американських чиновників розповіли, що кібер-атака була здійснена за допомогою з “вірусу-здирника”. Такі програми, як правило, зашифровують і спотворюють зміст атакованих комп’ютерів, вимагаючи викуп за їх розшифровку.
Поки неясно, хто саме атакував Colonial Pipeline – іноземні хакери, ворожі спецслужби або кримінальне угрупування, кажуть джерела WaPo. За даними Reuters, за атакою може стояти група хакерів, які називають себе DarkSide.
Білий дім і Міненерго США уважно спостерігають за ситуацією і тим, чи зможе оператор швидко впоратися з інцидентом, готуючи місцева влада до подальших кроків, розповіли Bloomberg їх представники. лужб
На зображенні може бути: просто неба та текст «POACE COLONIAL PIPELINE PELHAM JUNCTION AND TANK FARM EMERGENCY 1-800-926-2728 WARNING: NO TRESPASSING NOTICE DANGER NOTICE MNMUM8C SUBJECTTO NOTICE SPEED SAFETY WARNING ស្) HE WARNING VISITORS NOTICE ABOVE GROUND CONTRACTORS MUST AUTHORIZED PIPING SIGN BLDG PERSONNEL ONLY»
 
 
 

peredplata