Чернівецькі перевізники хочуть підняти плату за проїзд до 10 гривень

Місто Чернівці планує впродовж наступних років закупити нові автобуси.

Відтак, це вплине на політику приватних перевезень. Поява комунального транспорту змусить приватних перевізників у Чернівцях переглянути концепцію розвитку свого автопарку. Про це під час прямого ефіру у Facebook розповів заступник Чернівецького міського голови Ігор Крохмаль, пише ІА АСС.

«Ми розуміємо, що приватний перевізник піклується зараз про тариф. Деякі перевізники вже озвучили, що готують і подаватимуть до Чернівецької міської ради економічне обґрунтування тарифу за проїзд – приблизно 10 гривень за людину. Ми будемо дуже прискіпливо вивчати, наскільки це економічно виправдано і відповідає реальному стану справ на ринку перевезень», – зазначив посадовець.       

 За словами Ігоря Крохмаля у Чернівцях є 16 пільгових маршрутів, перевезення на яких виконують переважно приватні перевізники.

«Вони, своєю чергою, не завжди дотримуються графіків і виконують добросовісно свої обов’язки. Тому маючи у розпорядженні власний комунальний транспорт зможемо їх замінити і вплинути на ситуацію», – додав заступник мера.

Відтак, нагадаємо, що депутати Чернівецької міської ради під час чергової сесії затвердили Програму розвитку пасажирського транспорту тергромади на 2021-2023 роки. Згідно з документом, вже цього року місто має закупити 20 нових та вживаних автобусів для пасажирських перевезень.

У наступні два роки Чернівці планують придбати ще по 10 автобусів. 

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/chernivecki-perevizniki-hochut-pidnyati-platu-za-proyizd-do-10-griven-73116?fbclid=IwAR1Kr647sQy_FO8pGRbZI9XUb_8U2PkrYl_y3K4Teeloj1UQgnq-Mmb63sg. Сайт http://acc.cv.ua/

peredplata