Еліна Світоліна здобула вольову перемогу та вийшла у чвертьфінал Олімпіади-2020 з тенісу.

Третя поспіль вольова перемога Еліни.

Українська тенісистка Еліна Світоліна пройшла у чвертьфінал олімпійського турніру з тенісу. У третьому колі перша ракетка України перемогла представницю Греції Марію Саккарі.

Перед початком матчу проти Саккарі Світоліна стала найрейтинговішою тенісисткою на Олімпіаді-2020 у жіночому турнірі. Відбулося це після того, як Наомі Осака за 1:10 години вилетіла від чешки Маркети Вондрушової.

Світоліна мала зіграти четвертий матч у кар’єрі проти Саккарі. Статистика була на користь гречанки – у двох з трьох поєдинків Марія обіграла українську тенісистку. Востаннє це трапилося у жовтні 2020-го на турнірі в Остраві – тоді Саккарі здолала Світоліну за підсумками двох сетів.

У Токіо Світоліна змогла зрівняти рахунок в особистих матчах з Саккарі та пройти у чвертьфінал. Але відбулося це знову у затяжному поєдинку.

Перший сет Світоліна розпочала з брейку на подачі Саккарі та тривалий час лідирувала в рахунку. Проте у сьомому геймі дозволила гречанці зробити брейк, а у наступному – зрівняти рахунок. Згодом тенісистки обмінялися брейками, але за рахунку 5:5 Саккарі змогла зробити ще один брейк, а потім – виграти першу партію на власній подачі.

Ключовим моментом другого сету став брейк Світоліної за рахунку 2:1. Здобувши перевагу, Еліна, на відміну від першої партії, її не втратила і довела сет до перемоги. Як і у двох попередніх матчах за участю українки переможницю мав визначити третій сет.

Вирішальна партія проходила для Світоліної дуже непросто. Еліна знову зробила ранній брейк, але дозволила Саккарі зрівняти рахунок – 3:3. Після цього – ще один брейк від Світоліної, і непроста перемога у наступному геймі на власній подачі.

У підсумку Світоліна виграла у Саккарі. Вона не віддала гейм на власній подачі та пройшла представницю Греції.

Матч між Світоліною та Саккарі тривав 2:40 години. За цей час Еліна десять разів подавала навиліт, але припустилася 25 невимушених помилок.

Олімпіада-2020. Одиночний турнір, жінки. Третій раунд

Марія Саккарі (Греція) – Еліна Світоліна 1:2 (7:5, 3:6, 4:6)

Результат Світоліної означає, що вона повторила свій особистий рекорд на Олімпіадах. У 2016 році, змагаючись в Ріо-де-Жанейро, вона також дійшла до півфіналу, де поступилася чешці Петрі Квітовій.

Що далі

  • Світоліна у чвертьфіналі зіграє проти переможниці протистояння між чешкою Кароліною Плішковою та італійкою Камілою Джорджі.

peredplata