У Чернівцях вулицю М. Горького хочуть перейменувати на честь історика Жуковського

У Чернівцях громадські активісти Українського Народного Дому ініціювали перейменування вулиці Горького. Її хочуть назвати на честь історика Аркадія Жуковського, який народився та жив у Чернівцях.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на голову Українського Народного Дому Володимира Старика.

За його словами, перейменуванням хочуть вшанувати пам’ять Аркадія Жуковського до 100-річного ювілею з дня його народження. З вимогою перейменувати вулицю звернулися до міськради. Їхнє звернення розглядатимуть на засіданні топонімічної комісії, яка ініціює громадське обговорення. Після цього це питання винесуть на голосування сесії міськради.

Раніше Володимир Старик вже ініціював перейменування вулиць міста на честь українських діячів, зокрема у 2014 році виступив за перейменування вулиці Московської Олімпіади на вулицю Січових Стрільців. Згодом вулицю перейменували.

Довідково:

  • Аркадій Жуковський народився 12 січня 1921 року в Чернівцях. Він є почесним доктором Чернівецького національного університету та почесним громадянином Чернівців. Автор “Історії Буковини” та співредактор “Енциклопедії українознавства” у 14 томах. За словами Володимира Старика, у 90-х роках книга Жуковського “Нарис історії України” була підручником з історії для учнів та студентів.
  • Максим Горький — російський та радянський письменник. Підтримував більшовиків як до, так і після Жовтневого перевороту.

Джерело: Суспільне Буковина

peredplata