На Буковині засудили членів ОЗГ, котре крало борошно

Ухвалою Апеляційного суду Чернівецької області від 28 травня ц.р. залишено в силі вирок Шевченківського районного суду м. Чернівців, який підтримав позицію державного обвинувача і засудив 4-х членів міжрегіональної організованої злочинної групи за ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах); ч.3 ст.28 (вчинення злочину організованою групою осіб); ч.3 і ч.4 ст.358 (підроблення документів); ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво); ч.1 ст.209 (легалізація –відмивання – доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України до позбавлення волі строком від 4-х до 7 років з конфіскацією майна.

Вводячи керівників підприємств-виробників борошна в оману, обіцяючи розрахуватися за реалізовану продукцію, однак не маючи наміру це робити члени організованої злочинної групи за фіктивними документами отримували продукцію, перевозили її від імені фіктивного підприємства ТОВ «Промбуддизайн» м.Чернівці на склади в м. Біла Церква Київської області, де реалізовували, а грошові кошти розподіляли між собою.

У період з 16 січня по 15 лютого 2012 року, шляхом обману та зловживання довірою, члени організованої групи заволоділи продукцією – борошном Державного підприємства «Кіровоградське КХП №2» ( м. Кіровоград) на суму 168000 грн., ТОВ «Комбікруп» ( Запорізька область) на суму 73880 грн, ТОВ «Ігро-Ленд» ( м. Вінниця ) на суму 162000грн. А всього заволоділи майном підприємств на суму 403 880 грн. За що й поплатилися. Так, 45-річного мешканця м.Біла Церква Київської області Руслана Лукашенка засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві особистої власності майна; 33-річного чернівчанина Дмитра Каланчу – до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна; 32-річну жительку м.Біла Церква Олену Харченко та її 36-річну землячку Олену Бережну – до 4 років позбавлення волі кожну. Та у зв’язку з тим, що жінки свою вину у вчиненні інкримінованих злочинів визнали в повному обсязі, мають на утриманні неповнолітніх дітей на підставі ст.75 КК України судом вони звільнені від відбування покарання з випробувальним терміном 2 роки.

Окрім того, судом задоволені цивільні позови представників цивільних позивачів: стягнути з засуджених в солідарному порядку понад 330 тис.грн. а також конфіскувати в дохід держави два належні Д.Каланчі легкові автомобілі, вартістю по 50 тис.грн. кожен.

Згідно з ухвалою Апеляційного суду Чернівецької області даний вирок вступив у законну силу, про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata