5 співробітників Сокирянського районного відділу міліції звільнено після поширення інформації про побиття хлопця

5 співробітників Сокирянського районного відділу міліції звільнено після поширення інформації про побиття хлопця19 та 20 червня 2013 року до Сокирянського районного відділу було запрошено мешканця села Білоусівка з приводу крадіжки, яка мала місце у цьому ж селі 18 червня поточного року, де він надавав пояснення працівникам карного розшуку. 20 червня до цього ж районного відділу поступило усне звернення його матері, щодо неправомірних, на її думку, дій працівників міліції та побиття її сина. Дане повідомлення зареєстровано в журнал «єдиного обліку повідомлень про кримінальні правопорушення або такі що готуються» і скеровано до прокуратури.

Того ж дня до прокуратури району надійшла аналогічна письмова заява самого жителя села Білоусівка, яка була внесена до Єдиного реєстру досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.365 (Перевищення влади, або службових повноважень) Кримінального кодексу України. За даним фактом прокуратурою розпочато досудове слідство.

До УМВС України в Чернівецькій області прокуратурою скеровано доручення про проведення службового розслідування, яке було проведено і закінчено 3 липня 2013 року. Відповідно до висновку службового розслідування підлягали звільненню 5 співробітників Сокирянського районного відділу за дискредитацію звання рядового та начальницького складу ОВС та порушення ряду відомчих наказів.

9 липня 2013 року начальник УМВС підписав оглядовий наказ та наказ по особовому складу, якими вказаних співробітників звільнено з органів внутрішніх справ, а також покарано керівників та ряд працівників районної міліції.

Висновки та копії наказів скеровані до прокуратури області, де наразі ведеться кримінальне провадження. Керівництво УМВС України в Чернівецькій області активно співпрацює з органами досудового слідства прокуратури, щодо встановлення істини по даній справі.

Крім цього, керівники та посадові особи УМВС зустрічались з матір’ю заявника і принесли вибачення за можливі негативні наслідки спричинені діями підлеглих працівників Сокирянського РВ.

Однак, правову оцінку обставинам, які мали місце дасть слідство та суд.

Вказані факти у великій мірі перекреслюють роботу багатьох професійних працівників міліції, підривають довіру населення до органів внутрішніх справ, тому позиція начальника УМВС з цього питання є жорсткою, про що свідчать висновки службового розслідування, повідомляють в УМВС України в Чернівецькій області.

Про це повідомили в СЗГ УМВС в Чернівецькій області.

Нагадаємо, по обіді прес-служба ОДА розповсюдила наступне повідомлення:


На «губернаторський мобільний телефон» звернулися жителі одного з сіл області, які поскаржилися на неправомірні дії міліціонерів

На «губернаторський мобільний телефон» зателефонувала жителька одного з сіл Сокирянського району і повідомила про неправомірні дії працівників міліції. З її слів, за підозрою у вчиненні крадіжки місцеві міліціонери затримали її 19-річного сина, і, з метою добитися зізнання у скоєнні злочину, 5 працівників райвідділу побили хлопця, відтак він був шпиталізований.

Сьогодні, 10 липня, за дорученням керівника крайової виконавчої влади Михайла Папієва перший заступник голови облдержадміністрації Георгій Галиць зустрівся з Т.Н. і її сином, які скаржаться на дії міліціонерів. Під час спілкування з потерпілими, він повідомив, що голова облдержадміністрації Михайло Папієв про даний випадок вже інформував прокурора області і попросив взяти розслідування справи під особистий контроль. Георгій Галиць також висловив впевненість, що розслідування цієї справи буде неупередженим, об’єктивним і винні, за рішенням суду, понесуть заслужену кару.

peredplata